wymienione tylne klocki bo niedawno zaczeło mi piszczeć z tyłu, nie odpuszczały pojechałem tylko przeczyścic zeby zaczeły odpuszczać a tu zonk zagrzane klocki musiały być wymienione
Printable View
wymienione tylne klocki bo niedawno zaczeło mi piszczeć z tyłu, nie odpuszczały pojechałem tylko przeczyścic zeby zaczeły odpuszczać a tu zonk zagrzane klocki musiały być wymienione
nabilem na liczniku 180tys km
Umyłem Alfę oraz zamontowałem dedykowany do 156 końcowy tłumik Sebringa :D
Dźwięk jaki powoduje to czysta poezja, przy czum zupełnie nie przeszkadza podczas jazdy.
Niestety na razie nie bardzo czym mam nagrać, ale jak mi się uda, to wrzucę na forum. W/g danych producenta oraz z hamowni na przykładzie innej Alfy 156 (2.0 T.S.) gwarantuje przyrost mocy na poziomie 4-5 KM.
http://sebring.pl/produkt/5284/tlumi...76-skosna.html
Pozdrawiam.
- Rafał
Wczoraj założyłem oponki na własnoręcznie odnowione "TELEFONY" :) - efektem pochwalę się jak cyknę fotki ;)
Dzisiaj tylko (albo AŻ ! :D ) klubowe rameczki, żebym rozpoznawalny był... :D
Wymieniłem wahacz przedni od kierowcy... po za tym na pewno pójdzie na myjnie gdyż na myjni jest stałą klientką :)
bella dostała letnie buciki :) a niedługo zmiana hamulców ;)
Dziś moja 145 wyjechała z warsztatu wyposażona w :
-nowy olej wraz z filtrem
-nowy filtr paliwa
-nowe wahacze (przód)
-nowe sprzęgło wraz z wysprzęglikiem
-nowe odboje tylnej osi
-nowy przewód wspomagania
-nowe górne mocowanie kolumn przedniej osi
Dodatkowo klemy akumulatora dostały ładną, czerwoną (!) osłonę.
I to chyba tyle :)
Ja dziś swoją Belle umyłem wyglancowałem na bóstwo i kierunki boczne wymieniłem:)
moja bella dostala nowe oleum i filterek knechta.
W mojej V6 miejsce przerdzewiałego tłumika końcowego zajął dedykowany do 166 V6 tłumik Remus. Teraz bella pięknie brzmi również z tyłu :)
ja kupiłem kosmetyki do samochodu za sumę wyższą niż moja żona wydaje przez rok na kosmetyki dla siebie :girl_wacko:
nowy nabytek- 147!
dzis podstawa
-wymieniony pasek
-nowy olej i filter
-filtr powietrza
-filtr pylkowy
nastepne w kolejnosci gorne wahacze
http://yfrog.com/j6belleoj
---------- Post dodany o godzinie 19:07 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 18:52 ----------
[IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/czester/USTAWI%7E1/Temp/moz-screenshot.jpg[/IMG]http://img260.imageshack.us/img260/4...lle640x480.jpg
moje slicznotki!
Wczoraj wymieniłem wahacze komplet przód oraz drążek stabilizatora wymiana wykonana wspólnie ze szwagrem 5 godz pracy ale teraz jest cichutko :)
Od dzisiaj jestem Alfaholikiem bez Alfy :(
Odstawiłem do lakiernika po tym jak jakiś jełop obtarł mi przedni zderzak i spierniczył (świadków brak), pocieszam się tym, że i tak miałem go lakierować :) No, a skoro już będzie stał u lakiernika, to od razu konserwację podwozia sobie zażyczyłem. Tak więc do piątku jeżdżę hulajnogą...
Pozdrawiam.
- Rafał
Wymieniłem przewód paliwowy na listwie.
Opony letnie już założone. Zrobiło się jeszcze twardziej :-)
Bella dostała juz letnie , kontrola płynów + umycie zimowych felg i opon :)
Dziś zrobiłem dla belli polerowanie przednich lamp oraz gruntowne mycie. Efekt powala :D
Dziś Alfka założyła letnie laczki z aluskami po regeneracji. Foty wkrótce, gdy się wybiorę w plener :D
świeży olej + filtr, sprzątanie wnętrza, mycie, nowe opony letnie + nowe alufelgi. Jutro polerowanie, mycie szyb, sprawdzenie ciśnienia w oponach, sprawdzenie poziomu oleju, zatankowanie, ładowanie akumulatora i to chyba będzie tyle na ten weekend :) . W kolejny weekend, czyszczenie filtra powietrza, wymiana świec, przewodów wn i może filtr paliwa wymienię jeszcze. I można będzie witać wiosnę powoli. Pozdrawiam
a ja dzisiaj moją ukochaną 166 wykąpałem,nawoskowałem potem przejechałem sie na wymiane klocków i podarowałem mej miłości nowe kapcie - troche portfel zrobił sie cieńszy ale czuje że niunia jest zadowolona:cool: - znowu zrobiłem jej dobrze...
4 orginalne amorki, 4 łączniki stabilizatora TRW, 4 gumki stabilizatora plus tulejki wachacza tylniego razem ze zwrotnicą. Wszystko własnymi rękami samemu w garażu jutro zbieżność i cacy.
Moja dziś dostała nowe wtryskiwacze :) bo w zimę miała zadyszkę przy porannym odpalaniu
Jutro pierwsze mycie w tym roku letni zestaw obuwia...
U mnie dzisiaj uszczelnienie wydeszku + nowa końcóweczka, bo stara juz była nie za bardzo...
http://www.fototube.pl/pix/img7/mini...7c3fb7229d.jpg
http://www.fototube.pl/pix/img1/mini...871ed5dc94.jpg
Fajnie gada:)
dzisiaj popołudniu przyglądam sie tyłeczkowi Niuni a tam na emblemacie ptasia kupa - krew mnie prawie zalała bo w okolicy ani jednego drzewa a była idealnie czysta - ściereczka,ciepła woda,zimny browar dla ugaszenia emocji a w poniedziałek rozejrze sie za wiatrówką...
---------- Post dodany o godzinie 19:50 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 19:46 ----------
Matt21 skąd wziąłeś orginalne amorki za takie fajne pieniądze?
Z Viamotu w Krakowie :) Musze powiedzieć że po wymianie tych elementów auto nie do poznania :)
Wahacz lewy przód.... kable WN NGK :)
A ja fundnąłem swojej nowy znaczek na przód i spray do zacisków hamulcowych :D
Teraz tylko robota czeka, jak przyjdą... ^ ^ :P
Dzisiaj zmiana bucików na letnie, sprawdzanie ciśnienia, pomalowanie tylnej lotki na czarno, a na koniec prysznic i para naklejek Quadrifoglio Verde by Alfoholicy: http://pimolti.otwarte24.pl/90,Nakle...rifoglio-Verde
dzis postanowilem koniec z alfa zbyt wiele nerwow mnie kosztowala czasu i pieniedzy wkoncu wolny i mozna bedzie cieszyc sie zyciem:P:D
"Dobry" żart :D ^ ^
alfe jutro biora zlomiarze:) blacharka w super stanie bo byla robiona nowa podloga i z tylu wstawki wszystko sprawne procz silnika daja mi 1500zl wiec niemam sie co zastanawiac :)
Odebrałem od lakiernika, błyszczy się jak psu... a zwłaszcza zderzaki, bo to z nimi bawił się lakiernik, no i podwozie - zakonserwowane jak w nowym polonezie :D
Oczywiście letnie buty już są. Problem mam jedynie z dystansami, ale to jest już brożka tokarza, więc jestem o to spokojny. Jeszcze tylko dywaniki na letnie wymienię i zrobię pranie tapicerki.
Pozdrawiam.
- Rafał
wymienione dywaniki na letnie :D
w sobotę zadźwięczał nowy tłumik końcowy, delikatnie mruczy, poprzedni był bardzo sportowy (efekt ciągniętych za samochodem puszek po piwie)
W przyszłym miesiącu zostanie założona nowa zawiecha.
zieloo007 a dywaniki kupowałeś gdzieś nowe ?
Letnie dywaniki i kapcie