przynajmniej bedziesz wiedział,ze masz właściwą. od gazu najlepiej też rowerowa założyć,bo tańsza ;)
Printable View
Od kiedy zaczęła się zima, bardzo pilnowałem, żeby nikt nie otwierał w mojej 156-tce tylnych przymarzniętych drzwi, coby nie urwać plastikowej klamki. Wystarczyło, że raz zapomniało się mojemu bratu i klamka została w jego ręku :P Co prawda udało mi się ją jeszcze obsadzić i nota bene działa, ale majta się na wszystkie strony świata. Będę musiał chyba zamówić nową :<
no na te plastikowe klamki to trzeba uważać ja też tego pilnuje:)
No jakbym sam ją wyrwał to bym się mógł jeszcze wychłostać, a tak to bratu w morde dać nie można, bo młodszy :P I oczywiście znaleźć tylną LEWĄ klamkę w dobrym stanie i od pewnego sprzedawcy to też jest sztuka.
Poszukaj tutaj na forum może znajdziesz. Tu chyba będzie pewniejszy zakup
a wyrwałem se kalmeczkę od schowka :-)
alfa to złom :lol: psuje się
ale już pochytane :-)
Ja prawie rok walczylem z centralnym zamkiem. Musialem podejsc pod drzwi zeby otworzyc samochod. Wydawało mi sie ze to wina kluczyka (miałem 1 wiec nie moglem sprawdzic ) rozebralem bo - obudowa nadaje sie do wymiany bo dziadostwo jest klejone. Przedwczoraj zorientowalem sie ze kabelek który kiedys wymontowalem bo sobie "sterczał' nie był kablem od nawigacji (mial taka samo wtyczke jak antena gps-s) tylko był....antena od centralnego zamka :D
Odchyliłem się mocniej do tyłu na fotelu kierowcy i coś puściło po lewej stronie z przodu. Teraz buja mi się fotel. Działa pokrętło oparcia, podnoszenie góra dół, i przesuwanie. Nie wiem co tam się mogło spieprzyć. Takie rzeczy to tylko w Alfie :mad:
I stało się akumulator szlag trafił,dziś 1 odpalanie od kabli od 3 lat.Poczekam do piątku bo ma być u nas maskara koło -20(z tego co w pogodzie mówią)jak jeszcze wytrzyma te ostatnie mrozy to i wytrzyma rok :cool:
Jaki debil zarysował mi zderzak na parkingu:-(.Wiem ktoś gdzie mogę dostać lakiery dupont?
U mnie chyba rozsypał się przegub...stuka na zakrętach jak cholera :(
Zarysowałem zderzak :(lekkoo jakiś betonowy kwietnik padał deszcz mocno,do tego ciemno nie zauważyłem go z tyłu.
a więc tak jak w temacie mi dziś udało się coś pogrzebać w komputerze za pomocą fiatecuscan i kosztowało mnie to w serwisie 100zł (znajomy mechanik na szczęście był ) i mam takie pytanie jeszcze co to jest za włącznik obok gniazda diagnostycznego ???? Pozdrawiam Remik :eek:
Prawdopodobnie włącznik/wyłącznik alarmu.
Moja Bella jest cholernie wybredna, nie lubi Castrola... wyrzuciła go dzisiaj na rozrząd :(
Może nie dzisiaj, ale ostatnio z wielką wprawą urwałem tą dźwigienkę od otwierania maski;)
Jednak to przegub się rozsypał, ale dziś przez kumpla został wymieniony :)
o dzięki , jutro sprawdzę czy działa ... A w mojej belli zaczęło piszczeć coś na pasku wieloklinowym , chyba pompa wody ;/// i jeszcze jedno pytanie , potrzebuje przedni zderza ale.... w kolorze azzurro nuvola 414 b :(
a ja wymienilem tylna klamke ktora osobiscie urwałem... teraz sprobuje ta stara zregenerowac, ciekawe czy sie uda.
Ehh ja to jestem drewniak. Szukałem impulsatora prędkości , a odkręciłem czujnik światła wstecznego. Przykręcając strzelił mi przy samym gwincie.
Teraz nie da rady odkręcić. http://wstaw.org/m/2013/02/03/DSC01834.JPG
Będę musiał jakiegoś spawacza szukać dospawa śrubę odkręcę i najgorsze trzeba będzie nowy kupić :( .
Czy pasują jakieś od fiata bo nie chce mi się z neta zamawiać i płacić za wysyłkę.
A impulsatora jak nie znalazłem tak nadal nie wiem gdzie on jest .
Chciałem wyczyścić przepływkę, bo nie było różnicy między jazdą z nią i bez niej i tak ją wyczyściłem, że ją uwaliłem. Teraz na podpiętej auto w ogóle nie chce się odpychać, jakby był wolnossący, do 100 w minutę (serio):/ I muszę kupić nową ;( Do tego nie wiem czy przez jazdę bez niej nie padnie mi sonda:/
nie wiem czy sam popsułem, ale po trzaśnięciu drzwiami zniknęły mi wysokie tony - diagnoza - wyłamane zaczepy głośniczka i wpadło mu się do drzwi :/ trzeba będzie podkleić
Przytarłem klamką o słupek podczas parkowania. W efekcie mam w dwóch miejscach ubytki plastiku :(
Odkręciłem tylne nadkola i przeżyłem prawdziwy SZOK!Tona błota od strony drzwi,rdzy oraz niewielkie dziury:(Ma ktoś może jakiś sposób aby zapobiec dostawiania się błota w głąb nadkoli?
nie ja a jakis głąb w wiswagenie passacie obtarl mi caly bok w mojej Alfie. Ja go sobie elegancko wyprzedam lewym pasem a on nagle odbija w lewo w efekcie czego mam porysowany caly prawy blotnik aliufelge drzwi przednie i tylne i jeszcze zeby bylo malo to gosc nie mial aktualnego oc i sie dogadac nie chcial
oczywiscie policja byla i koles dostał mandat, bo to byla jego ewidentna wina a najgorzej mnie wlasnie boli to ze juz moja bella nie jest tak sliczna i bedzie trzeba na jakis czas sie z nia rozstac
DZIŚ OD RÓŻNICY TEMPERATUR (lekko zmrożona szyba + ciepły nawiew) PĘKŁA MI SZYBA :( BYŁ MAŁY ODPRYSK OD KAMIENIA I OD TEGO ROZESZŁO SIĘ NA BOKI :(
TRZEBA BĘDZIE KUPIĆ NOWĄ ... ECH ;/