odnosnie tego i innych Twoich zapytan pare uwag i sugestii
po pierwsze wez do reki cennik, pozaznaczaj opcje must have i nice to have dla Ciebie, popatrz jak rozkladaja sie tez pomiedzy pakiety, moze Ci bardziej pasowac wziac pakiet, a moze nie. tu nikt Ci wiele nie doradzi, bo kazdy ma inne preferencje, budzet, priorytety. wtedy kazde auto z ogloszenia ze stocku sobie sprawdzisz z lista wyposazenia (uwaga na bledy w ogloszeniach, bywaja, sprawdzaj po zdjeciach itp)
tak jak koledzy pisali odnosnie skladanej tylnej kanapy, nie wszystkie super to maja bo trzeba bylo kliknac opcje ktora nie byla defaultowa.
ACC jest cholernie drogie a mozna dolozyc - ok 300zl CIe to bedzie kosztowalo jesli masz do kogo podjechac na proxi i nie bedziesz mial modulu SGW w aucie (prod od 2.2018), inaczej zakladasz na chwile bypass (mozna kupic u mnie) i robisz proxi. zalozenie przyciskow do kierownicy to jest prosta robota - Ci z wprawa to robia w 5 minut + 5 minut z kompen, na pierwszy raz powiedzmy godzina-1.5. wielu z nas to robilo w autach na gwrancji, zawsze mozna przywrocic ori konfig przed wizyta w ASO gdyby zdarzyl sie jakis powazny problem, tak zeby nie czepiali sie ze cos sam zmieniales. w ogole to mozesz sobie kupic elm+mes+2 adaptery - koszt ok 320zl i sam sobie bedziesz ulepszal auto ze zwojego laptopa.
dla mnie lopatki to must have - caly czas korzystam, choc zadko na pelnym manualu (brak wstecznego i sie zapominam czasem), tylko na polmanualu (redukcje, ruszenia, wyprzedzanie, potem wlaczy sie automat i to mi pasi)
jak najbardziej asystent kierowcy w wersji plus (lub flota plus), choc nawi jest taka sobie i na pewno nie warta doplat
ja bralem z Android Auto. mialem 6.5" ale zmienilem na 8.8" - przy AA jeszcze nie ma z tego pozytku (logo wyswietla w dodatkowej czesci ekranu), carplay za to korzysta z calego.
audio podstawowe cos tam brzdeka, srednie (mam takie) ciut lepiej ale i tak nie wywoluje zadnych szcegolnych emocji - bede zmienial glosniki na pewno jak bede mial troche czasu, HK jakos tez nie zachwyca. oba lepsze audio wymagaja pakietu dostepu bezkluczykowego (convinience) wiec cena rosnie. ja akurat bralem - bardzo sobie chwale wygode.
jesli bierzesz biznes to nie doplacaj za zadne fotele skorzane kokosow, po prostu sobie przypolujesz np sportowe z allegro - da sie kupic (trzeba polowac, na peczki tego nie ma) za ok 3-4tys nawet z kompletem boczkow/podlokietnikiem pod kolor da sie wyhaczyc.
Pakiet komfort nie kosztuje wiele, dodawaj do konfigu.
Jesli duzo jezdzisz w nocy to pewni w 35W xenon warto zainwestowac, a jak nie to 25W wystarczy zapewne.
podgrzewana kierownice w razie czego latwo dodac, a teraz na forum pare osob zmienilo na taka z Q wiec pewnie i kupic dobra za dobre pieniadze bedzie mozliwe.
W Giulia/Biznes w zeszlym roku nie dalo sie wybrac opcji 7" wyswietlacza pomiedzy zegarami, tak samo jak listew progowych z wstawka alu. te drugie trzeba przypolowac z rozbitka (koledze znalazlem za 160zl na allegro) a zegary da sie wymienic (koledzy robili)
produkcja od 12.2017 powinna miec nowy typ radia (firmware w menu 051.xxx.xxx minimum), na dzien dzisiejszy jest juz mniej wiecej rozpracowane jak aktywowac Android Auto/CarPlay w takich radiach, wlasnie ludzie na Giuliaforum.com koncza finalny opis (sa skrawkowe 2 sposoby, dobrze poczekac na konkrety i potwierdzenia bo mozna zblokowac radio jak sie zle zrobi).
Nie wypowiadam sie o sprawach wizualnych/felg/wiekszych czy malowanych hamulcow skoro masz ograniczony budzet. W razie wyjazdu z 16", mozesz rozwazyc kupno np PSW Dubai 18" lub 17", mam 18" na zime i bardzo zadowolony jestem - da sie je kupic za ok 2tys komplet nowy i do tego opony bez RF jakies w miare dobre i nie wydasz wiecej niz 3.5tys co porownujac do doplat z cennika bedzie lekka roznica.
tu masz fotki tych 18":
https://photos.app.goo.gl/ZcaTXcsT2mugELLK7