Witaj, podaj cene na PW do 2,4 136KM za komplet :)
Printable View
Witaj, podaj cene na PW do 2,4 136KM za komplet :)
Poszla PW,zapraszam:)
Hej
Jaka cena jest za dolną rurę nie polerowaną do AR 156 2005r 1.9jtd 115km + przesyłka.
Proszę na PW.
Załącznik 88049 Kupiłem dolot dół AR 156 1.9JTDm 140KM, włożyłem no i pasuje jak ulał ! Ślicznie wygląda, chyba będę zamawiał jeszcze górną bo wygląda nieziemsko !
Zapraszam:)
misiu podaj cene 156 ,19,jtd 8v 2004 r
Poszla PW ,zapraszam
kolego Misiu, a podjąłbyś się wykonania innych rur, np: od chłodnic ?
Podrzuc fotki:)
W przypadku zdjecia nr 2 nie widać za dużo. Ale mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi... ;)
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...013/03/183.jpg http://www.forum.alfaholicy.org/imag...013/03/184.jpg
- - - Updated - - -
W sumie to chodzi o przede wszystkim wąż nr 2, a nr 1 przy okazji gdybyś dał radę...
no fakt za wiele nie widze:)ale czy beda chetni?
Rurki w drodze ( chyba :P ) a mnie dalej męczy temat jakie łączniki silikonowe zamówić? Przewałkowałem temat od początku i: z tego co widziałem IC - dolot jest większa średnica IC ( po oględzinach ), i wyczytałem że przy turbinie ta średnica jest mniejsza. I teraz jakie łączniki / redukcje kupić żeby to wszystko ,,banglało" w 147 1.9 16v ? 51 na 54 do turbo?
No ja też zamawiam dolną i chętnie się dowiem w końcu jakie te łączniki kupić i obejmy do mojego :P
Ja kupiłem łączniki 74mm długości i są akurat :) 54mm średnicy. Pasują tak akurat :) ciut dłuższe też podejdą.
Misiu skoro doloty ida pieknie moze byś pomyślał o wydechach :) od kolektora do konca :)
- - - Updated - - -
byli by chetni?
Na wydech tez byłbym bardzo chętny bo mój powoli koroduje po 9 latach, pod warunkiem, że będzie za rozsądne pieniądze :D
Jeżeli chodzi o łączki sylikonowe to 54, tyle że zdarzało się że jedna różniła się od drugiej - stąd u mnie dwa kolory. Na szczęście byłem w Częstochowie u rodziców i podjechałem na chwilę i dopasowałem tak aby było idealnie no i dało radę . Ale żeby był efekt to raczej będzie musiała być jeszcze górna i wydech, a później CHIP :) Skąd ja na to pieniądze wezmę ? A tu jeszcze wahacze przednie (chyba zamówię regenerowane z TRW) i felgi. Bo na nowy sezon muszą być nowe buty.
Ale na wydech tak jak mówię jak będzie konkretny za dobry hajs chętnie !
A te wydech to macie na mysli puste przeloty?
Ok, a co z podłączeniem do turbo? wcześniej przeczytałem ze średnica na turbo jest 51 mm i bez problemu można kupić redukcje silikonową 54 na 51 więc to nie problem tylko jak to faktycznie jest żeby nie zaciskać łącznika 54 mm na turbo gdzie ( chyba ) jest średnica 51 mm, jakby nie patrzeć to 3 mm różnicy więc po co mam skręcać na ,,chama" jak mogę kupić redukcje. Chcę tylko potwierdzić jak to dokładnie wygląda ze średnicami, o ile 54 mm ,,naciągnę" na większy rozmiar IC, tak już nie bardzo skurcze na 54 mm na 51 mm turbo.
Może inaczej spytam bo widzę że się nie dogadamy :P. Jaka jest średnica przy turbo podłączenia tej rury z IC? 54 mm czy 51 mm?
Pytam o 1.9 JTD 16V CF 3 140 KM
A Wy dalej o tych łącznikach....
Każdy pisze o łączniku 54 mm że pasuje więc oczywiste jest że 54 masz zakładać. Jeżeli masz pewnego rodzaju wątpliwości, wjedź na kanał, zabierz ze sobą suwmiarkę i sam sobie zmierz. Ja mam 54 i 10 innych osób też ma 54 mm.
Pozdrawiam :)
Przeczytaj posta nr 624 i 626
pozdrawiam
Prosiłeś o konkretną odpowiedź więc ją dostałeś :) 54 mm się klei dobre obejmy kup a nie jakieś gówno z tesco i będzie grało ! :D
Wystarczy poczytać kilka stron wcześniej (post #571 i dalej) i dowiedzieć się, że ja zamówiłem redukcję 51/54mm do turbo.
Więc turbo 51mm, jednak 54 też podejdzie.
Witaj, podaj cene do 156 FL 2004 150KM
U mnie zamontowane, podoba mi się, auto lepiej chodzi (chyba miałem dziurawe).
Końcówka tłumika też ekstra, zrobi się pogoda to dodam zdjęcia dla reklamy :)
Jak tam Misu, wypali temat innych rurek ?
Zobaczymy,:)A jesli chdzi o koncowkido 156 to tez zapraszam:)
Misiu to jak już tak lecisz to może jeszcze down pipe :)
Jesli jestes niezadowolony podaj namiar na konto a oddam Ci kaske,a Ty odeslesz rurke
A pozostalych zapraszam:)