A w mojej Ali wymienione zostały wahacze komplet przód. W końcu błoga cisza nastała :)
Printable View
A w mojej Ali wymienione zostały wahacze komplet przód. W końcu błoga cisza nastała :)
Rozpocząłem procedurę wymiany tylnego emblematu. Na chwilę obecną udało mi się zdemontować stary, pociąć ręce, stracić uszczelkę i ten biały plasticzek w profilu zamkniętym i strasznie się wkur... :) Rozważałem nawet rzucanie czymś z warsztatu na uspokojenie :D
Mam wersję z zamkiem. Jak to kuźwa zamontować???
Wymieniony przekaźnik szyb. Szyba od pasażera działa :elefant: przy okazji usunąłem zestaw głośnomówiący po poprzednim właścicielu.
Dodatkowo zamontowane głośniki do przodu Pioneer a do tyłu AUDAX - zawsze to coś lepszego, jak te fabryczne plastiki... :D
(maskownice dziś lub jutro zostaną oklejone czarną gąbką, dla amortyzacji :) )
Uporałem się z tym znaczkiem, ale zrobiłem tam moją własną rzeźbę, bo straciłem we wnękach oba te białe plastiki do zabezpieczenia sprężyny :)
Wymienione klocki z przodu Textar, wieszaki tłumika i założona uszczelka wymiennik ciepła - zawór EGR.
Na koniec alfons został umyty przeze mnie i przez deszcz :)
Ja wczoraj już wymieniłem czujnik poziomu paliwa na nóweczkę którą specjalnie z niemiec sprowadzałem :).
Dziś pytanie dziś odpowiedź...
Przymierzam się do progów "SP", znalazłem nawet w kolorze tylko że są z sedana. Czy będą pasować do SW? Chyba progi mają taką samą długość, nie?
Zamontowany spoiler dachowy
Załącznik 98163
ustawienie zbieżności :) 2 godziny męki ale poszło .
Umyta, wytarta do sucha, a bagażnik wyposażony w mobilny grill :D Dziś testowany był ;D
prosz... :D
Tak mi się spodobało polerowanie, że odnowiłem sobie baranki które zostały mi ze 'starego' silnika :) Teraz czekają aż będę miał czas na renowacje komory silnika.Załącznik 98222
Co do felg :) 2 zrobioneZałącznik 98223
A tutaj obiekt moich ostatnich nerwów :) Małe, a cieszy. Załącznik 98224Załącznik 98225
Wczoraj ją umyłem i odkurzyłem zresztą jak co sobotę, a dziś wymieniłem żarówkę w bagażniku na LEDa, jeśli jutro będzie taka pogoda jak dziś i wczoraj to czyścimy skórki w środku.
Wczoraj wreszcie pełna zabawa - odkurzanie, sprzątanie, skórki (czyszczenie i nawilżanie), do tego mycie, politura i wosk ;)
Niestety dzisiaj już trochę się przykurzyła.
Z kurzem to normalne niestety:( ciesz sie że nie masz coliego:D
Ciekawe, że tak jak 1000p był pancerny ale przyciągał kurz jak głupi, tak Natty's Blue ma odwrotnie - kurz nie siada, ale quickdetailer zjada go błyskawicznie.
Nabiłem klimatyzację ,wymieniłem olej Texaco 5w40 i zamontowałem końcówkę wydechu ;)
Załącznik 98578
Umyłem ręcznie za pomocą rękawicy z mikrofibry i obszytej mikrofibrą gąbki :D Jutro ciąg dalszy upiększania ;)
Wmontowałem nowe radyjko :) Teraz widzę co gra w końcu i odbieram fale radiowe (poprzednie radio nie miało w ogóle podłączonej anteny :P)
rozwiercając zerwaną śrubę w chłodnicy klimy wywierciłem sobie piękną dziurę w kanale chłodnicy....::::::::::::::::::::::::::::( kówa mać
Dziś zakupiłem swojej komplecik nowych Hankooków Ventus Prime 2 :)
wleciało oświetlenie ledowe do wnętrza - w końcu widać w nocy co się dzieje w środku :P + nowe wycieraczki bosch aerotwin :D
Wyczyściłem całe podszybie + nawoskowałem i zamontowałem filtr przeciwpyłkowy/węglowy. Czas: 3,5 h.
Dzisiaj zainwestowałem w nowe dywaniki, mate bagażnika. A zaraz Belle czeka mycie, kładzenie politury i na koniec wosk :D
Wypolerowane nadkole po malowaniu :)
wymienione przednie wachacze na TRW, poduszki i tuleje stabilizatora w przyszlym miesiacu biore sie za tyl,
Wymieniłem żarniki w xsenonach i filtr przeciwpyłkowy. Zakupiłem filtr paliwa, pasek alternatora i zmieniarkę MP3 pod ICS-a.
nowe zaciski i to czetrwone
Zakonserwowe nadkola plus miejsce łączenia błotnika z progami, korozji nie było ale lepiej dmuchać na zimne:) Dodatkowo w miejscach gdzie zaczeła odchodzić konserwacja podłogi pożądnie wyczyszczone i przemalowane hamerritem , jak wyschnie dodatkowo psikne to konserwacją i bedzie lala:D
Aaaa i jeszcze mam pytanie, pod tą konserwacja fabryczną jest cos co wygląda na cienka warstwe jakiejś pianki, to jakies wygłuszenie czy coś? wiem tylko że strasznie trudno sie to zrywa.
środek do czyszczenia tapicerki, gąbka i mikrofibra :)
uchwyty w drzwiach i siedzenie kierowcy jak nowe :)
Nowy zderzak, reflektory i maska. Nie pytajcie dlaczego :) I nie wydałem ani złotówki, a Bella jak z fabryki!
założone nowe spinki do pokrywy airbagu pasażera :) w końcu nic nie odstaje :P
Do Czarnej 156 SW - tarcze i klocki TRW......miodzio:)
konserwacja i czyszczenie skóry
nowy filtr kabinowy
umyta + zastosowany auto glym uds
podpieta pod kompa i serwisy porobione po wymianach ;)
dolalem 350ml oleju valvoline 5w30 po tym jak mi pokazal ze oleju nie ma haha ale cos mu sie pomerdalo,na bagnecie jeszcze byl:).mycie i odkurzanie.
Dzisiaj moją piekną przemyłem. W niedzielę komunia bratanicy żony (nie wiem jak to się nazywa). Ja niestety nie miałem czasu, żeby nawoskować ale następnym razem belli nie odpuszczę :)