Nie robię z niczego "the best car". Ochłoń trochę, nim coś zaczniesz pisać. Podaję Ci rzeczywiste problemy, z którymi będzie się musiał zetknąć klient, eksploatujący Giuliettę, jeżeli polityka AR okaże się zgubna dla istnienia tej marki. Co więcej - jeździłem zarówno topową Giuliettą jak i topowym Focusem i tylko ktoś, kto nie ma absolutnie żadnych umiejętności oceny zachowania się samochodu na drodze uzna, że Giulietta jest lepsza. To nie znaczy, że najlepszy jest Focus, ale JEST LEPSZY od Giulietty jeśli porównamy modele topowe. Jeśli porównasz modele średnie - to wchodzi w grę tylko porównanie hatchbacków, bo AR nie oferuje obecnie żadnego pojazdu typu kombi. Niestety - jest to sporej wagi argument "przeciw", bo np. w mojej sytuacji życiowej auto klasy kombi jest po prostu niezbędne do normalnego funkcjonowania. I większość osób, które zakładają rodziny i mają dzieci - szukają kombi. I tu też Twoja zajadła walka o AR niczego nie zmieni - takie są fakty.
No i doskonale wpisałeś się w to, co powiedziałem - Julkę kupujesz, jeśli Ci się podoba a reszta nie ma znaczenia. Ty to nazywasz "to coś", a to jest po prostu fajny design.
A do jakiej? Czym to takim Giulietta sobie zasłużyła na bycie skierowaną do innej grupy klienteli? Że jest ładniejsza niż Ford, to jest skierowana do motoryzacyjnych estetów? ;)
Brałem z najnowszego katalogu. Masz jakieś inne dane?Cytat:
Uaktualnij sobie dane odnosnie parametrow mocy silnikow Giulietty bo chyba dawno sprawdzales :P i nie zawyzaj fordowi bo tak nieladnie :P
Być może przetrwa, nie wiadomo czy pod włoskimi skrzydłami. Historia marki robi tu swoje i gdyby nie niesamowite osiągnięcia AR kilkanaście/kilkadziesiąt lat temu, które zapisały się w historii motoryzacji - to dzisiaj miałbyś tylko prospekt starej AR nad łóżkiem. Tylko że tą historią nie można żyć wiecznie...Cytat:
Nie martw sie o Alfe...ona przetrwa. Caly czas sobie radzi raz lepiej raz gorzej...
A co do tematu - skoro masz temat Focus konta Giulietta, to czego się tutaj spodziewałeś? Dyskusji o wyższości Giulietty TCT nad Giuliettą z manualem?
Dodano po 5 minutes:
147 nie zarzucano braku wersji kombi, bo miałeś równolegle najpierw 156 SW, a potem 159 SW. Teraz nie masz W OGÓLE opcji nowa AR kombi. Albo nowa AR 4x4.