Strona 17 z 18 PierwszyPierwszy ... 789101112131415161718 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 174

Temat: Giulietta vs. Focus

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał Jabolek Zobacz post
    Haha to jest prawda ktora ty akceptujesz....

Proponuje uzbierac te 100tys o ktorych wspominasz, kupic ukochanego forda i zmienic forum :p ( jesli chodzi o mnie to naprawde nie lubie jak ktos w beznadziejny sposob zachwala fordy, wieswageny i cala reszte, krytykujac zarazem Alfy na forum alfaholikow...)

Wypisujesz brednie i same plusy dla tej handlowo kartoflanej marki... cholera zatrudnili cie w reklamie? Dobrze ci idzie ale odpusc sobie bo czasami robisz z gownianego forda the best car in the world...
    Nie robię z niczego "the best car". Ochłoń trochę, nim coś zaczniesz pisać. Podaję Ci rzeczywiste problemy, z którymi będzie się musiał zetknąć klient, eksploatujący Giuliettę, jeżeli polityka AR okaże się zgubna dla istnienia tej marki. Co więcej - jeździłem zarówno topową Giuliettą jak i topowym Focusem i tylko ktoś, kto nie ma absolutnie żadnych umiejętności oceny zachowania się samochodu na drodze uzna, że Giulietta jest lepsza. To nie znaczy, że najlepszy jest Focus, ale JEST LEPSZY od Giulietty jeśli porównamy modele topowe. Jeśli porównasz modele średnie - to wchodzi w grę tylko porównanie hatchbacków, bo AR nie oferuje obecnie żadnego pojazdu typu kombi. Niestety - jest to sporej wagi argument "przeciw", bo np. w mojej sytuacji życiowej auto klasy kombi jest po prostu niezbędne do normalnego funkcjonowania. I większość osób, które zakładają rodziny i mają dzieci - szukają kombi. I tu też Twoja zajadła walka o AR niczego nie zmieni - takie są fakty.

Ja kupilem druga Julke, wydalem 150k...za forda nawet 15k bym nie wydal... a dlaczego? bo Giulietta ma cos w sobie...jest dla wybranych osob i z tego co moge wywnioskowac dla ciebie jest ford i ty widzisz w nim wszystko wiec nic ci nie pozostalo jak go kupic i sie nim cieszyc
    No i doskonale wpisałeś się w to, co powiedziałem - Julkę kupujesz, jeśli Ci się podoba a reszta nie ma znaczenia. Ty to nazywasz "to coś", a to jest po prostu fajny design.

Male sprostowanie - Giulietta jest skierowana do calkiem innej klienteli niz fokus - pokus, zrozum to please
    A do jakiej? Czym to takim Giulietta sobie zasłużyła na bycie skierowaną do innej grupy klienteli? Że jest ładniejsza niż Ford, to jest skierowana do motoryzacyjnych estetów?

Uaktualnij sobie dane odnosnie parametrow mocy silnikow Giulietty bo chyba dawno sprawdzales i nie zawyzaj fordowi bo tak nieladnie
    Brałem z najnowszego katalogu. Masz jakieś inne dane?

Nie martw sie o Alfe...ona przetrwa. Caly czas sobie radzi raz lepiej raz gorzej...
    Być może przetrwa, nie wiadomo czy pod włoskimi skrzydłami. Historia marki robi tu swoje i gdyby nie niesamowite osiągnięcia AR kilkanaście/kilkadziesiąt lat temu, które zapisały się w historii motoryzacji - to dzisiaj miałbyś tylko prospekt starej AR nad łóżkiem. Tylko że tą historią nie można żyć wiecznie...

A co do tematu - skoro masz temat Focus konta Giulietta, to czego się tutaj spodziewałeś? Dyskusji o wyższości Giulietty TCT nad Giuliettą z manualem?

Dodano po 5 minutes:

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    147-ce nikt nie zarzucał brak wersji kombi, moim zdaniem w tym przypadku też nie ma takiej potrzeby - hatchback ma sporą klapę, a ładowność nigdy nie była mocną stroną Alfy. Co do najmocniejszej wersji silnikowej... Ja uważam, że Giulietcie nie jest w ogóle potrzebny silnik 300KM. Za to przydałaby się PRAWDZIWA wersja GTA, kilkadziesiąt kg lżejsza od standardowej Julki, najlepiej 3-drzwiowa, z bezkompromisowym zawieszeniem i mechaniczną szperą.
    147 nie zarzucano braku wersji kombi, bo miałeś równolegle najpierw 156 SW, a potem 159 SW. Teraz nie masz W OGÓLE opcji nowa AR kombi. Albo nowa AR 4x4.
    Ostatnio edytowane przez Tomek_KRK ; 08-04-2014 o 09:26 Powód: Dodano
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Rowerzysta Avatar meiss
    Auto
    159 1,9 JTDm 16v, 156 2.0 T.S.

Domyślnie

Male sprostowanie - Giulietta jest skierowana do calkiem innej klienteli niz fokus - pokus, zrozum to please
    Przecież jedno i drugie to zwykły kompakt. Sorry, ale na dziś AR to producent 2 kompaktów przeplatanych 2 democarami.
    Co to za inna klientela? Ludzie dopłacający za znaczek i niepatrzący na ergonomię?
    Jeszcze parę lat temu AR to było coś, transaxale, v6, GTA itp.
    Dzisiaj oprócz znaczka nic z tego nie zostało.
    I niestety Tomek ma rację, skoro Gulietty nie były hitem sprzedażowym do tej pory, to ciężko zakładać, że utrzymają markę przez kolejne lata.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar www156
    Mieszka w
    KR
    Auto
    159 1,9 M-JET 16v

Domyślnie

Wypisujesz brednie i same plusy dla tej handlowo kartoflanej marki... cholera zatrudnili cie w reklamie?
    Mało tego napisze Ci coś ciekawego człowiek który w tym temacie tak miesza z g.... Julkę na co dzień żyje z handlu i serwisu alfa romeo.
    Byla 156 2,0 TS,
    była 156 2,4 20V
    była 156 1,9 16V
    jest 159 1,9 16V
    była giulietta 2,0 IMOLA
    jest giulia 2,0

Użytkownik Znawca
    Auto
    ​​​​

Domyślnie

Cytat Napisał meiss Zobacz post
    I niestety Tomek ma rację, skoro Gulietty nie były hitem sprzedażowym do tej pory, to ciężko zakładać, że utrzymają markę przez kolejne lata.
    no i bardzo dobrze że nie były! Ja sie akurat cieszę że nie jeździ ich tyle co fordów, opli ,vw, skód i innych (których dziennie mijam setki niejednokrotnie markę identyfikując jedynie po znaczku a model po emblemacie...) już bez względu na to jaki jest tego powód że jest ich mało to własnie bardzo dobrze że tyle a nie wiecej bo marka dzięki temu nie traci swojego indywidualizmu

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał www156 Zobacz post
    Mało tego napisze Ci coś ciekawego człowiek który w tym temacie tak miesza z g.... Julkę na co dzień żyje z handlu i serwisu alfa romeo.
    Nie mieszam z g... niczego, zrozum to wreszcie. Ktoś chce dokonać wyboru Focus albo Giulietta i założył w tym celu temat, tak? Napisałeś coś sensownego w temacie obu tych modeli? Ja miałem parę Focusów w rękach i parę Giuliett i gdybym stał obecnie przed wyborem nowy Focus albo Giulietta - kupiłbym Focusa, bo dla mnie on po prostu jest lepiej zestrojony. Najbardziej to widać, gdy porównasz wersje topowe - czyli Julkę QV i Fokę ST. Foka tak słucha kierowcy, że to jest po prostu wzorowo się prowadzące, napędzające, skręcające i w ogóle "komunikujące się" z kierowcą auto (w moim odczuciu, które oczywiście jest w pewien sposób subiektywne). Staram się więc przekazać swoje własne doświadczenia dot. tych modeli i jak na razie potwierdza się teoria, że Julkę bezwzględnie kupują osoby, które oczekują od samochodu przede wszystkim nietuzinkowego wyglądu. PRZEDE WSZYSTKIM, co nie znaczy, że tylko to się liczy, ale jest to rzecz, która stoi ewidentnie na pierwszym miejscu. My nie wiemy, czy osoba zakładająca temat ma takie same kryteria dotyczące wyboru auta, co typowy Alfaholik. I niestety - trzeba stawić czoła brutalnej rzeczywistości - pomimo całego uroku samochodów Alfa Romeo od paru dobrych lat (od 2006) do dnia dzisiejszego nie udało się wyprodukować normalnego modelu (celowo piszę tu o normalności, bo limitowane wersje aut typu 8C czy Disco Volante nie są autami dla przeciętnego odbiorcy), który wyzamiatał by konkurencję pod dywan pod każdym względem. A nie trzeba było wiele. 159 cierpi na brak dobrych jednostek benzynowych, takich naprawdę urywających głowę. A zawieszenie tego samochodu jest doskonałe i w połączeniu z bardzo mocną, lekką turbobenzyną byłby to niesamowicie jeżdżący wózek. A tak to mamy świetny design, świetny zawias i ... wyraźny brak pomysłu na model "unikalny". Brera w ofercie miała żenujące Z Giuliettą jest podobnie. Piękne auto i brakuje takiego "smaczku", który powoduje, że z auta fajnego masz auto zajebiste, typu klękajcie narody i módlcie się o więcej takich. Alfa 164, kiedy dostała napęd 4x4, z silnikiem Busso, z aktywnym zawieszeniem, prowadząca się jak po szynach - takim właśnie była autem. 75-ka w wersjach 1.8t i 3.0 - takim była autem. Jeszcze 147 i 156 GTA "trzymały fason" - na zakrętach trochę mniej, ale brzmienie silnika, reakcja na gaz, ogólna kompozycja pojazdu - to sprawiło, że nawet dzisiaj jest to auto specyficzne i pożądane. Żal, że marka z takim historycznym zapleczem i potencjałem PR-owym tak idzie pod wodę.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Maniak resoraków Avatar dobryalf
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    giulietta serie 1 1,4TB MultiAir 16v 170KMTCT Excl

Domyślnie

A lud nad Wisłą ma takie porzekadło: każdy ford g.... wort. I proszę sie nie obrażać, zasłyszane u mechanika.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Jabolek
    Mieszka w
    Zandvoort, Oleśnica
    Auto
    AR Giulietta (SAVALI) 2.0 TCT 215KM 405 Nm

Domyślnie

do Tomek_KRK

Twoje oceny i porownania sa tak wiarygodne jak dane ktorymi sie poslugujesz o parametrach silnikow Giulietty m.in. NIEWIARYGODNE

Jeszcze raz odsylam do pobrania nowych danych! W niektorych silnikach moc sie zwiekszyla

Ewidentnie dzialasz na szkode AR reklamujac i zachwalajac te angielskie badziewie i taki przecietny Kowalski gdy przeczyta twoje posty dzieki tobie kupi forda... czy o to tobie chodzi? hmmmm chcesz zniechecic na kupowanie Alfy Romeo? a to nie ladnie

Jesli jestes prawdziwym alfaholikiem to gdy ktos chce dokonac wyboru miecy Giulietta a inna marka zawsze powiedzialbys KUP GIULIETTE! A ciebie podeslali od forda na reklame i na szkode naszej kochanej marki....

Moderator nic nie widzi?

Alfaholicy wszystkich krajow laczmy sie!
    Ostatnio edytowane przez Jabolek ; 08-04-2014 o 16:26

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Imć
    Mieszka w
    WJ
    Auto
    Giulietta MA TCT, Giulia 2.0T Veloce, Spider 916 1.8 TS

Domyślnie

Alfaholicy wszystkich krajow laczmy sie!
    Kolego Jabolek, nie przekona kolega tych ktorzy sa na "nie". Wiec po co marnowac czas i klawiature?

Z samochodami jest troche jak z muzyka. Kazdy ma swoje preferencje i przekonywanie kogos do nich zazwyczaj nie dziala. Kazdy z nas podjal decyzje o zakupie kierujac sie pewnymi priorytetami. Dla jednego Fokus jest najlepszy, dla innych 159, albo Octavia a dla nas Giulietta.

Sporadycznie przegladam ten watek, bo od pewnego momentu zrobil sie wtorny i nieco nudnawy.

Przypomina mi troche klotnie z podstawowki (mojej) pomiedzy fanami Depeche Mode i Guns'n'Roses ktory zespol jest fajniejszy. Ja wiem ktory jest fajniejszy i nie musze przekonywac nikogo do moich racji.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar milleniusz
    Mieszka w
    Wawa
    Auto
    Giulietta 1.4 MA

Domyślnie

Moderator nic nie widzi?
    Że przepraszam co?

Koledzy przytaczają w miarę rzetelne argumenty, a obrońcy marki kierują się głównie emocjami i chcą jeszcze cenzurować? Dzień w którym to się stanie będzie moim ostatnim na forum. Nie widzicie, że wbijacie gwoździe do tej trumny? I Ty (choć mniej), i ten kolega co ma - nomen omen prosty - patent na identyfikację prostaków i paru innych?

Niedługo śmigus dyngus, to po kuble zimnej wody by się przydało na parę głów.
    ___

Użytkownik Maniak resoraków Avatar www156
    Mieszka w
    KR
    Auto
    159 1,9 M-JET 16v

Domyślnie

A tak na marginesie gdzieś mam wszystkie dane i tak kupię Giuliettę, właśnie dlatego, że nie jest hitem sprzedaży, nie muszę i nie chcę mieć auta takiego jak sąsiad i jego sąsiad.
    Ostatnio edytowane przez www156 ; 08-04-2014 o 20:35
    Byla 156 2,0 TS,
    była 156 2,4 20V
    była 156 1,9 16V
    jest 159 1,9 16V
    była giulietta 2,0 IMOLA
    jest giulia 2,0