Chyba tak nie końca wiadomo czy ten z poziomu panelu to jest test, reset, czy może adaptacja. Ten z OBD przynajmniej wiadomo na pewno że robi adaptacje siłowników klap
Jaki typ aktywatora? bo po tych numerach nie znajduję....Załącznik 284478
To są numery Valeo. Najlepiej zerknąć na numer części do ePeru po VINie, bo były różne wersje tej obudowy ogrzewania.
ZAR94000007114838 ktos pomoże - lewy aktywator. bo u mnie ePer działa jak fiat....
Proszę:
Załącznik 284479
Załącznik 284480
padł ten potencjometr. wyjechał poza płytkę. W fiatach wymieniali sam potencjometr, w Julkach nie wiem czy się da. na razie czekam do wtorku na cały nowy modół. Ciekawe co jest przyczyną, ze wyjechało poza zakres....
jak potencjometr wyjechał po za zakres pracy to zazwyczaj uszkodzeniu ulega jakiś ogranicznik tego zakresu. Coś się po prostu ułamało bądź starło podczas pracy.
Koledzy znacie adres kogoś kto ogarnie w Krakowie taką wymianę, myślę że od razu dwóch, jeden lewy padł ale prawy też się zużywa i po co dwa razy rozbierać pół kokpitu.
Jeśli potrzebny aktywator to najtaniej znalazłem w ASO - 275zł. Przy wymiania zbili szybę zdejmując plastik przy słupku....
edit.
Aktywator wymieniony, ale komputer nadal pokazuje błąd B1905 i nic sięnie zmieniło. Coś jeszcze można zrobić?