Jak masz TwinSparka to możesz przyjechać :) .. żart, oczywiście obecność mile widziana, uzupełnij profil, jaki samochód, skąd jesteś itd
Printable View
Jak masz TwinSparka to możesz przyjechać :) .. żart, oczywiście obecność mile widziana, uzupełnij profil, jaki samochód, skąd jesteś itd
to gdzie się spotykacie i kiedy?
dużo was jest?
jest nas wiele, ale niewielu było, ogólnie miło
No to można w niedziele się gdzieś spyknąć...
Jak coś to dajcie jeszcze znać gdzie i o której!?
Witam
Prawdę mówiąc, ostatnio na wszelkie fora zaglądam rzadko ale dzisiaj, dosyć przypadkowo dojrzałem ten wątek i zapoznałem się z nim od początku do końca. Ze względu na różne moje zajęcia, nie bardzo mam czas na ożywione życie towarzyskie ale czytając o problemach posiadaczy Alf na naszym terenie mogę zaproponować przynajmniej kilka rzeczy: posiadam dostęp do części w cenach lepszych niż detaliczne, zajmuję się serwisem i pracą warsztatu mechaniczno-elektrycznego i zawsze mogę spróbować pomóc w zakresie napraw, proponując lepszą cenę dla Was. Jak do tego wszystkiego dodam, że ujeżdżam już trzecią i pewnie nie ostatnią Alfę, to będziecie chyba wiedzieli, co mną kieruje. Jestem również związany z jednym ze słupskich stowarzyszeń motoryzacyjnych i być może będę mógł dysponować pomieszczeniem na spotkania o bardziej cyklicznym charakterze.
Pozdrawiam
Prezes-tk
NO i taki ktoś był nam potrzebny, mechanik jeżdżący alfą. Myśle że standardowo możemy spotkać sie pod castoramą w niedziele po zamknięcu to jest o 19-stej, może tym razem będzie cieplej.
---------- Post added at 17:06 ---------- Previous post was at 17:06 ----------
W najbliższą niedziele.
Od razu muszę sprostować, nie jestem mechanikiem, a przynajmniej w tym sensie, że nie pracuję bezpośrednio na warsztacie ale koordynuję pracę warsztatu w jednej ze słupskich firm, poza tym zajmowałem się wcześniej sportem samochodowym. Mam natomiast bardzo szerokie kontakty w serwisie Fiata-Alfy w Słupsku i od razu muszę powiedzieć, że jestem raczej z nimi zaprzyjaźniony. Jeśli chodzi o dostęp do części, to akurat nie chodziło mi o serwis, a raczej o zamienniki dobrej jakości. Tak nawiasem mówiąc, dzisiaj, po przeczytaniu całego tego wątku przyjechał do mnie klient autem (BMW), który był naprawiany w jednej z firm, która była przedmiotem oceny w postach kilka stron wstecz - poprawialiśmy luźne śruby wału napędowego (po prostu niedokręcone). Poza tym brakowało śrub pomiędzy silnikiem a skrzynią - niestety, nie dało się na szybko wkręcić innych, bo okazały się pourywane podczas demontażu/montażu silnika. Klient odjechał na własne ryzyko bo mu się spieszyło ale zdążył opowiedzieć jak odbierał auto z tej firmy. Nie powiem która to, poza tym, że ma hamownię.
Co do spotkania, raczej mnie nie będzie (chociaż może?) ale zawsze możan do mnie odezwać się na forum - przeglądam teraz systematycznie.
Prezes-tk
hamownia to jest w Pit-Stop w Słupsku :)
-Prezes-tk obecność obowiązkowa na zlocie niedzielnym Castorama.
-Gdzie jest ten serwis? czy Go dopiero poznamy osobiście?
-Rozumiem że mojego TwinSparka też serwis może zbadać?
-Kiedy się spotykamy?
Witam. Z braku czasu dość długo nie zaglądałem na forum i widzę, że ominął mnie spocik :/ Kiedy następne spotkanie?