Jak masz TwinSparka to możesz przyjechać.. żart, oczywiście obecność mile widziana, uzupełnij profil, jaki samochód, skąd jesteś itd
Jak masz TwinSparka to możesz przyjechać.. żart, oczywiście obecność mile widziana, uzupełnij profil, jaki samochód, skąd jesteś itd
spalanie 7.8l/100km
====================================
pomoc w diagnostyce komputerowej Alf
to gdzie się spotykacie i kiedy?
dużo was jest?
jest nas wiele, ale niewielu było, ogólnie miło
spalanie 7.8l/100km
No to można w niedziele się gdzieś spyknąć...
Jak coś to dajcie jeszcze znać gdzie i o której!?
Witam
Prawdę mówiąc, ostatnio na wszelkie fora zaglądam rzadko ale dzisiaj, dosyć przypadkowo dojrzałem ten wątek i zapoznałem się z nim od początku do końca. Ze względu na różne moje zajęcia, nie bardzo mam czas na ożywione życie towarzyskie ale czytając o problemach posiadaczy Alf na naszym terenie mogę zaproponować przynajmniej kilka rzeczy: posiadam dostęp do części w cenach lepszych niż detaliczne, zajmuję się serwisem i pracą warsztatu mechaniczno-elektrycznego i zawsze mogę spróbować pomóc w zakresie napraw, proponując lepszą cenę dla Was. Jak do tego wszystkiego dodam, że ujeżdżam już trzecią i pewnie nie ostatnią Alfę, to będziecie chyba wiedzieli, co mną kieruje. Jestem również związany z jednym ze słupskich stowarzyszeń motoryzacyjnych i być może będę mógł dysponować pomieszczeniem na spotkania o bardziej cyklicznym charakterze.
Pozdrawiam
Prezes-tk
NO i taki ktoś był nam potrzebny, mechanik jeżdżący alfą. Myśle że standardowo możemy spotkać sie pod castoramą w niedziele po zamknięcu to jest o 19-stej, może tym razem będzie cieplej.
---------- Post added at 17:06 ---------- Previous post was at 17:06 ----------
W najbliższą niedziele.
Od razu muszę sprostować, nie jestem mechanikiem, a przynajmniej w tym sensie, że nie pracuję bezpośrednio na warsztacie ale koordynuję pracę warsztatu w jednej ze słupskich firm, poza tym zajmowałem się wcześniej sportem samochodowym. Mam natomiast bardzo szerokie kontakty w serwisie Fiata-Alfy w Słupsku i od razu muszę powiedzieć, że jestem raczej z nimi zaprzyjaźniony. Jeśli chodzi o dostęp do części, to akurat nie chodziło mi o serwis, a raczej o zamienniki dobrej jakości. Tak nawiasem mówiąc, dzisiaj, po przeczytaniu całego tego wątku przyjechał do mnie klient autem (BMW), który był naprawiany w jednej z firm, która była przedmiotem oceny w postach kilka stron wstecz - poprawialiśmy luźne śruby wału napędowego (po prostu niedokręcone). Poza tym brakowało śrub pomiędzy silnikiem a skrzynią - niestety, nie dało się na szybko wkręcić innych, bo okazały się pourywane podczas demontażu/montażu silnika. Klient odjechał na własne ryzyko bo mu się spieszyło ale zdążył opowiedzieć jak odbierał auto z tej firmy. Nie powiem która to, poza tym, że ma hamownię.
Co do spotkania, raczej mnie nie będzie (chociaż może?) ale zawsze możan do mnie odezwać się na forum - przeglądam teraz systematycznie.
Prezes-tk
hamownia to jest w Pit-Stop w Słupsku
-Prezes-tk obecność obowiązkowa na zlocie niedzielnym Castorama.
-Gdzie jest ten serwis? czy Go dopiero poznamy osobiście?
-Rozumiem że mojego TwinSparka też serwis może zbadać?
-Kiedy się spotykamy?
spalanie 7.8l/100km
Witam. Z braku czasu dość długo nie zaglądałem na forum i widzę, że ominął mnie spocik :/ Kiedy następne spotkanie?