Wczoraj pojawiła się w niemieckiej prasie informacja, że Audi chce odkupić od Alfy znaki zastrzeżone Q2 i Q4... Jak na razie AR nie zgadza się na ten manewr. Miejmy nadzieję, że nie chodzi tutaj tylko o dumę i niską cenę, jaką oferuje Audi:).
Printable View
Wczoraj pojawiła się w niemieckiej prasie informacja, że Audi chce odkupić od Alfy znaki zastrzeżone Q2 i Q4... Jak na razie AR nie zgadza się na ten manewr. Miejmy nadzieję, że nie chodzi tutaj tylko o dumę i niską cenę, jaką oferuje Audi:).
Nie tyle od Alfy, co od FCA. Q4 jest teraz używane w maserati z napędem 4x4
Przecież audi ma swoje oznaczenie napędu na 4. To kiego grzyba męczą kota?
Myślisz, że chcą ich jeszcze gdzieś użyć (Alfa)? nie sądzę :-/
Albo Niemcy niewiele zaoferowali, albo faktycznie Alfa będzie używać jeszcze oznaczeń Q2 i Q4 w... w kolejnych prezentacjach i broszurach o dawnych czasach świetności.
(nie mówię tego z radością, ale w Audi ciut więcej jak sądzę wiedzą o planach Alfy i nie wyrywaliby się z taką ofertą mając przesłanki, że jest w planach Włochów coś godnego wersji Quadrifoglio).
Ogólnie zły jestem, właśnie wyczytałem że jakiś hatchback Audi będzie miał 4,3sek do setki.
Hatchback! A tu tajemnicze tajemnice, kolejne terminy i plany , ech.
Qooba chyba nie zrozumiałeś sensu wypowiedzi Andrzejsr :P
Nie powiedzial: "ale Audi jest super, bo ma 4.3 do setki" tylko "byle Audi ma 4.3 do setki, a ja wciąż nie wiem ile bedzie miala Alfa" :D
a jakie to ma praktyczne znaczenie? kupi alfę z 4,3s do setki?
...
ps. ja cierpliwie czekam na giulię (?) sw, 2.0 jtdm
jeśli będzie śliczna i uchwyt na kubek będzie wygodny, to pomyślę o zmianie auta
4.3s do setki mnie nie bawi, wizerunek na plakacie już jest w postaci 4C
cuore sportivo to 4C
nie mów, że wielki sedan/kombi moze być sportivo...
może być mocny i szybki, ale nie sportivo
Jak ktoś chce mieć wygodne i ładne auto to rzeczywiście nie obchodzi go ile ma do setki... ale np ja szukam w autach czegos wiecej.
Nie chce powiedziec, ze jestes nudziarzem. Ja po prostu lubie szybkie auta... i licze na to ze Tipo 952 w dieslu V6 nie bedzie miala wiecej jak 6.5s do setki... a podobna benzyna jeszcze mniej.
166 3.2 busso w manualu ma 7 sekund i to juz jest swietny wynik, GTA 156 ma 6,3s. Mysle ze te osiagi satysfakcjonuja 90 % uzytkownikow tego forum :) ale wiadomo apetyt rosnie w miare jedzenia.
3,2V6 w 156 była satysfakcjonująca. W 159 juz nie.
Kiedyś tak było... a teraz mamy, skoro już jesteśmy przy Audi, takie na ten przykład RS6, które ma 3.9s do 100. I nie mów, że 4 litrowe V8 które ma 560KM i 700Nm momentu nie jest Cuore Sportivo ;)
Przypuszczam, że z nawiązką dostarcza wszelkich sportowych doznań: dźwięku silnika, trakcji, mocy/przyspieszenia, hamowania, czucia kiery i czego tam jeszcze byś chciał.
to ja też czekam na ten uchwyt na kubek
w 156 nie mam gdzie postawić kawy
jak będzie uchwyt na kubek, kupuję
Na niemieckich stronach widziałem adapter pod kubek do 156. Wchodził w tą długą wnękę przy ręcznym ;)
Nie rozumiemy się :)
Oczywiście, że takie RS6 jest niesłychanie szybkie, mocne, głośne itp td. Ale nadal jest strasznie ciężką krową, która wg mnie z definicji nie jest sportivo :)
Moja prywatna definicja sportivo to przede wszystkim niska masa i odpowiednia do niej moc :) Wszystkie konstrukcje podobne do 4C, lotusy, zonda itp itd. Są sportivo, bo są lekkie :)
Ok, ale niech będzie. Po wygranej w lotto chętnie kupię Giulię SW 2.0 jtdm i drugą, sedan, 3.6 v6 biturbo, niech ma te 500 koni ;) Będzie to pewnie jedna z pięciu sprzedanych w Polsce wersji sportivo :)
Ja też lubię szybkie auta, co z tego że jakieś audi ma 4.3s do setki, znaczy się że jak np. Julia będzie miała 5.0 to jest wolna? No nie dajmy się zwariować, 4C ma 4.5 do setki i co, mniej sportowa jest niż to audi?
Dodano po 3 minutes:
No ale czemu nie ma carserwisu na 1 sierpnia? Albo go remontują albo chcieli się pozbyć polmozbytu
nie ma letko. Na mojej wsi, 3 lata po tym jak zakupiłem Julkę jest już ze ze stanu 0: 3* 156 + 2 *159 + od 2 miesięcy somsiad po drugiej stornie szosy kupił identyczną białą (ale ropniaka). A wieś < 1000 mieszk.Cytat:
... zatem w Polsce nie ma ryzyka, ze co 5 auto bedzie Alfa http://www.forum.alfaholicy.org/imag...lies/smile.png
Wieś Alfistów, znaczy:)
Myslalem, ze Lublin troche wiekszy;)
Tak powaznie to cos w tym jest co pisze pawelek. Miejmy nadzieje, ze trend sie utrzyma;) W sprawie nowego modelu, tak mysle ze wszystkie inne marki upodabniaja do siebie swoje modele. Roznia sie one tylko wielkoscia. Mozna wnioskowac z tego ze nowy model Alfy tez bedzie mial jajowate swiatla z przodu i zaden render, ktory tutaj widzielismy nie bedzie przypominal prawdziwego samochodu.
Ale nie jest powiedziane, że Alfa nie odejdzie od obecnej linii i nie stworzy auta wygladającego jak Alfa :)
Wszystkie alfy mają jajowate światła z przodu Giulia też będzie miała takie i to na pewno a co do tyłu to pewnie podobny do 159
takie cuś co było już dawno temu pokazane w necie wydaje się najprawdoobodniejsze
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=155392&stc=1
Ja bym się nie cieszył. 99% użytkowników AR których nie ma na forach kupuje Alfy, bo są tanie. AR sprzed epoki 159 i obecnych modeli to samochody dla biedaków. Tanio kupi, nic nie zrobi, zajeździ, odda do żyda, kupi kolejny a i tak lepiej na tym wyjdzie niż kupując VAGa który trzyma cenę.Cytat:
Tak powaznie to cos w tym jest co pisze pawelek. Miejmy nadzieje, ze trend sie utrzyma;)
Nowe alfy są zapowiadane jako zupełnie nowa era pod względem technicznym i wizualnym, więc moim zdaniem nie ma mowy o dużym podobieństwie do istniejących modeli. Zamiast na wciąż odgrzewane wizualizacje lepiej spojrzeć tam gdzie inspiracji szukał Ramaciotti - w Mediolańskiej szkole projektowania. Kilka projektów studentów wciąż można obejrzeć na stronie politechniki.
wawraf- Podziel się linkiem! Z ciekawości :)
Faktycznie lusterka mogłyby być większe, ale ogólnie jest ciekawie.
oczywiście, wysyp 156 i 159 to efekt tego, że a) są to aktualnie najtańsze w swojej klasie wozidła; b) w przypadku 10-15 latków legendy o (bez)awaryjnośći są łatwo weryfikowane statystyką c) handlarze już sprowadzili wszystkie VAGi i japońce, pora na inne marki
ja też się nie cieszę, bo Alfę kupiłem "na złość mamie" - cała rodzina ma obecnie, a ja w przeszłości, VW i toyoty (a 1/4 okolicy to moja rodzina). A na serio i wracając do tematu:
Giulia wcale nie musi wygalać jak Julka - w zaproponowanej wersji straszny brzydal, przcież marki zmieniaja design, patrz 159->Giulietta czy 147-> MiTo. Tylko Audi nie odróżnisz przy rozstrzale mniejszym niż 7 lat.
W każdym razie jako wyjątek od reguły cieszę się że premiera się spóźnia, bo ja chcę zmienić swój za 2-3 lata, to Giulia akurat będzie po pierwszych testach w realu i "poprawkach", może wyjdzie SW. Oczywiśćie pod warunkiem, że a) będzie ładnym fajnym samochodem i b) nie stanę się obrzydliwie bogaty, bo wtedy kupuję Ghlibli.
Małe lusterka mi nie przeszkadzają. Na pewno lepiej się komponują z bryłą niż lusterka od "stara" :)