Strona 68 z 1566 PierwszyPierwszy ... 185859606162636465666768697071727374757677781181685681068 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 671 do 680 z 15656

Temat: Alfa Giulia- 2015

jersey
    Gość

Domyślnie

Tak powaznie to cos w tym jest co pisze pawelek. Miejmy nadzieje, ze trend sie utrzyma
    Ja bym się nie cieszył. 99% użytkowników AR których nie ma na forach kupuje Alfy, bo są tanie. AR sprzed epoki 159 i obecnych modeli to samochody dla biedaków. Tanio kupi, nic nie zrobi, zajeździ, odda do żyda, kupi kolejny a i tak lepiej na tym wyjdzie niż kupując VAGa który trzyma cenę.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm 16v

Domyślnie

Cytat Napisał dereza Zobacz post
    Wszystkie alfy mają jajowate światła z przodu Giulia też będzie miała takie i to na pewno a co do tyłu to pewnie podobny do 159
    takie cuś co było już dawno temu pokazane w necie wydaje się najprawdoobodniejsze
    Nowe alfy są zapowiadane jako zupełnie nowa era pod względem technicznym i wizualnym, więc moim zdaniem nie ma mowy o dużym podobieństwie do istniejących modeli. Zamiast na wciąż odgrzewane wizualizacje lepiej spojrzeć tam gdzie inspiracji szukał Ramaciotti - w Mediolańskiej szkole projektowania. Kilka projektów studentów wciąż można obejrzeć na stronie politechniki.

Użytkownik Rowerzysta Avatar uki
    Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    MiTo TB 170KM, Giulietta Veloce Misano Blue, Kia Xceed

Domyślnie

wawraf- Podziel się linkiem! Z ciekawości
    Ostatnio edytowane przez uki ; 26-01-2015 o 22:59

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Czekając na Giulie

Domyślnie

Cytat Napisał uki Zobacz post
    wawraf- Podziel się linkiem! Z ciekawości
    Ciekawy trop
    http://www.scuoladesign.com/wp-conte...pscale_q95.jpg

http://www.scuoladesign.com/gallery/...omeo-flagship/

Użytkownik Romeo Avatar wojtekf
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 2.2 JTS (była)

Domyślnie

Z takimi mikroskopijnymi lusterkami to by była porażka.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    .

Domyślnie

Cytat Napisał .Andrzej. Zobacz post
    Prawie się z Tobą zgadzam, jednak uważam iż, nie trzeba mieć do czynienia z czymś na żywo, żeby określić czy coś się podoba czy nie

Gdy 10 lat temu zaprezentowali Alfę 159 i rzuciła mi się w oczy kierownica - nie podobała mi się (zresztą znajomi mieli podobne zdanie), ale czy to przekreśla całe auto? Nie, bo do kierownicy daje się przyzwyczaić. Dziś mi jej wygląd nie przeszkadza, co nie zmienia faktu, że można coś zaprojektować z większym polotem. Tobie jak widzę, nie przeszkadza mocowanie pasa bezpieczeństwa do słupka w 4C rodem ze 126p, a mi się to nie podoba Ale jeśli Giulię zrobią przynajmniej tak dobrą jak 159, to nie będzie źle. Aczkolwiek na pewno znajdę powód do pomarudzenia
    A mi sie podoba wnetrze 4C szczegolnie paski ala klamki we wnetrzu na drzwiach miod poprostu i klasa. Np. porownujac do wnetrza Caymana gdzie wszystko wyglada jak w Golfie to 4 C uwazam jest zrobiona ze smakiem we wnetrzu.

Użytkownik Romeo Avatar gar_krk
    Auto
    159 / MiTo

Domyślnie

Faktycznie lusterka mogłyby być większe, ale ogólnie jest ciekawie.
    Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 8V 163KM | 345Nm
    Alfa Romeo MiTo 1.4 TB 155km

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Rocky147
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    147 JTD 8V 115 km

Domyślnie

Cytat Napisał fan Zobacz post
    A mi sie podoba wnetrze 4C szczegolnie paski ala klamki we wnetrzu na drzwiach miod poprostu i klasa. Np. porownujac do wnetrza Caymana gdzie wszystko wyglada jak w Golfie to 4 C uwazam jest zrobiona ze smakiem we wnetrzu.
    Jeśli ktoś jest pasjonatem Alfy przyjmie/łyknie wszystko i nawet wady uzna za zalety . A co do Giulii z tych wszystkich wizualizacji. Jeśli tak będzie wyglądać to daj Boże, że przynajminej cena będzie niższa niż u konkurencji - wtedy pojawi się jakaś szansa na sprzedaż.

Użytkownik Rowerzysta Avatar pawelek
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Giulietta 1.4 TB

Domyślnie

Cytat Napisał jersey Zobacz post
    Ja bym się nie cieszył. 99% użytkowników AR których nie ma na forach kupuje Alfy, bo są tanie. AR sprzed epoki 159 i obecnych modeli to samochody dla biedaków. Tanio kupi, nic nie zrobi, zajeździ, odda do żyda, kupi kolejny a i tak lepiej na tym wyjdzie niż kupując VAGa który trzyma cenę.
    oczywiście, wysyp 156 i 159 to efekt tego, że a) są to aktualnie najtańsze w swojej klasie wozidła; b) w przypadku 10-15 latków legendy o (bez)awaryjnośći są łatwo weryfikowane statystyką c) handlarze już sprowadzili wszystkie VAGi i japońce, pora na inne marki

ja też się nie cieszę, bo Alfę kupiłem "na złość mamie" - cała rodzina ma obecnie, a ja w przeszłości, VW i toyoty (a 1/4 okolicy to moja rodzina). A na serio i wracając do tematu:
    Giulia wcale nie musi wygalać jak Julka - w zaproponowanej wersji straszny brzydal, przcież marki zmieniaja design, patrz 159->Giulietta czy 147-> MiTo. Tylko Audi nie odróżnisz przy rozstrzale mniejszym niż 7 lat.

W każdym razie jako wyjątek od reguły cieszę się że premiera się spóźnia, bo ja chcę zmienić swój za 2-3 lata, to Giulia akurat będzie po pierwszych testach w realu i "poprawkach", może wyjdzie SW. Oczywiśćie pod warunkiem, że a) będzie ładnym fajnym samochodem i b) nie stanę się obrzydliwie bogaty, bo wtedy kupuję Ghlibli.

Użytkownik Rowerzysta Avatar b0rn20wn
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa 156 2.5 V6 2001

Domyślnie

Małe lusterka mi nie przeszkadzają. Na pewno lepiej się komponują z bryłą niż lusterka od "stara"