naderwałem osłonę (uskok w drodze i przeorało...) + dzisiaj kolejne 6pkt, średni dzień
Printable View
naderwałem osłonę (uskok w drodze i przeorało...) + dzisiaj kolejne 6pkt, średni dzień
Czym Cie dopadli ? Ostatnio okolice Nowego Sącza, Grybowa, Gorlic to istna masakra jak trzepią :D
Dzisiaj słyszałem na CB że na trasie Gorlice - N.Sącz woziła się nieoznakowane AR159 (tego jeszcze nie było). Trzeba sie mieć na baczności.
Dokładnie, tego jeszcze nie słyszałem...Ostatnio ten ford miedziany straszy, kianki, 159 opisana i w Grybowie często stoi jakiś SUV policyjny, nawet kiedys myślałem, że to ML, ale to chyba jakis koreaniec.
Ja właśnie się zawsze zastanawiam, czy im machać, czy nie.
Ja zawsze blinduje lub wołam na CB żeby inni uważali, jeśli oni wytaczają tak ciężkie działa przeciwko nam kierowcom i traktują nas jak maszynki do zarabiania pieniędzy to my musimy sie jakiś bronić i sobie pomagać.
nie wiem czy tylko ja to zauważyłem, ale odkąd pojawiły się te maszynki do pieniędzy na kółkach ITD coraz więcej się antenek od CB radia na samochodach pojawia, nawet Fiata CC :D
Ja w trasie nie wyobrażam sobie jazdy bez CB radia.
każdy sie broni jak może :D
sam też mam antenkę na klapie :D
cholera to i ja sobie bede musiał sprawic,bo już mam 11pkt(jak nigdy) i 600pln nie zapłacconych :o
Po mieście to jeżdżę bez anteny, ale jak w trasę ruszam to cb musi być.
Wysłane z mojego HTC One S
No nistety teraz skarbowka zajmuje sie mandatami jak nie placisz a masz jakis zwrot podatku to z tego ci sciagaja...
ja potwierdzam, nie odpuszczają. Mi wysłali do pracy pismo o zajęciu kapuchy na rzecz mandatu :/
a co zepsuć? może nie mnie, ale koleżanka ułamała zaczep z osłony poduszki powietrznej pasażera, bo była ciekawska :D
Ehhh urwałem szpilkę mocowania reflektora - nie dość, że uchwyt plastikowy sworznia jest zwalony to jeszcze ta szpilka. Teraz mi lampa cała lata ;(
Trzeba będzie zdejmować zderzak aby to naprawić :(
Zarysował dolną część zderzaka przedniego, chyba o krawężnik... ;/
A mi wypadł odblask ze zderzaka. Nie wiem czy mu ktoś w tym nie pomógł
Te odblaski same z siebie nie odpadają. Trzeba zderzakiem o coś zawadzić albo komuś musi się spodobać. Ja dziś parkując usłyszałem szurnięcie - na szczęście była to tylko dolna część przedniego seryjnego zderzaka. Zrobili na parkingu krawężnik oddzielający go od zieleni tak wysoki, że zawadzam zderzakiem a jeszcze wjazd jest podwyższony - jakby nie dało się zrobić normalnie....
A ja wczoraj, wyjeżdżając z pracy miałem małą stłuczkę... Drzwi przednie trochę wgniecione. Na szczęście powłoka lakiernicza nie ucierpiała za bardzo. Ale i tak dzień mi to zepsuło :sad:
Może nie w Alfie ale za to w Aprilii cały bok do malowania :/
przy znacznej prędkości nacisnąłem na hamulec-coś strzeliło i pedał wbił się w podłogę.chyba strzelił wężyk lub cylinderek bo płyn cały uciekł i auto przy hamowaniu skreca mocno w lewo :( dodatkowo cos ostatnio zaczęła mi warczeć jak WRC...chyba jakaś uszczelka się wypaliła w wydechu
padło w końcu na mnie - ułamałem tylną lewą klamkę zewnętrzną... :(
u mnie padał zamarzający deszcz... o dziwo drzwi otwarły się leciutko i klamka też chodziła normalnie, ale jak drugi raz otwierałem drzwi to bolec od dołu się urwał :/ ehh...
to tylko klamka. Nie łam się ;)
dokładnie... jeszcze dwa dni temu mi baba wychodziło z zardzewiałego poloneza i walnęła drzwiami w alicję... wyskoczyłem z auta jak oparzony i chyba powiedziałem pół słownika przekleństw... jej mąż nawet z auta nie wyszedł jak się darłem na babę... ale na szczęście żadnych szkód nie stwierdziłem u siebie... :D
Koledzy w Będzinie jest gościu, który posiada bardzo dużo częsci do AR 156 i innych w bardzo dobrych cenach. Jeśli ktoś chciałby zapytać go o taką klamke to moge podać nr Tel na PW. Sam u niego kupuje i jestem bardzo zadowolony ;) Przykładowo za Serwo Hamulcowe do 2,4 JTD zapłaciłem u niego 50zł gdzie na allegro najtaniej z wysyłką wtedy wyszło by minimum 120zł.
Ja jak otwieram drzwi to kciukiem przytrzymuje na łączeniu tak żeby bolec mniej po du*ie dostawał.
Aaa i u taty również lewa panowie poszła niedawno. ;D
Ja dokładnie tak samo robię podpierając kciukiem, ale widziałem u kogoś przyklejoną taśmę izolacyjną wzdłuż szczeliny od górnego bolca do dolnego i chyba też tak zrobię, zawsze trochę to pomoże ;)
Moja ułamała się ponad rok temu...ale, że ja jestem kierowca to w nosie to mam :D
U mnie uszkodzone jest coś, przez co nie zamyka się elektryczna szyba u pasażera... :(
Może tylko przekaźnik padł :)
tylko, że od pasażera można otworzyć, zamknąć już nie, a od kierowcy normalnie działa?