Czy tylko ja widzę że ekran się tnie jak tani android sprzed 6 lat? To ma być sprzęt z XXI?
Printable View
no wlasbie, tu sie cial, na innym tescie prasowym bylo zas plynnie, pytanie czy rozne sodty czy akurat jskis proces obciazyl procka
o ile dobrze pamiętam z rozmowy "na mieście" Stelvio BUSINESS 2.0 200KM AT Q4 w wersji podstawowej to koszt 159 900 zł według siatki dealerskiej poza wyposażeniem standardowym (m.in. wyświetlacz 8.8 dotykowy), w wyposażeniu BUSINESS jest m.in. tempomat adaptacyjny, dodatkowe gniazdo w bagażniku 230V/50Hz, lusterka składane zewnętrzne boczne, mocniejszy akumulator, przedni port USB/gniazdo 12V, system CP/AA, obręcze 18' 10-cio ramienne 235/60, Pakiet Lighting (Bi-xenony 35W i spryskiwacze).
Ponieważ mnie interesuje wyższa wersja wyposażenia Stelvio, to aktualnie trudno mi powiedzieć czy pierwotna siatka dealerska dla wersji BUSINESS nie uległa jakieś zmianie (najlepiej podzwonić po salonach i się dowiedzieć osobiście) - to tak piszę zapobiegawczo żeby mi nie imputowano, że celowo wprowadzam w błąd, jak importer wprowadzi jakieś zmiany...
- - - Updated - - -
Podana przez ciebie cena i wyposażenie dotyczą Giuli a kolegę "http.." interesują ceny Stelvio (tak wynika z jego postów).
Poza tym tak własnie rodzą się plotki na forum, jak koś podaje ceny lub wyposażenie nie definiując jakiego modelu się to tyczy.
Czyli wygląda na to że cena Stelvio utrzymuje się mniej więcej na poziomie 2019 tyle że te 10k jest w dodatkowym wyposażeniu. Ciekaw jestem czy w ogóle jest możliwość jakiegokolwiek rabatu przy wersji Business zamówionego z paroma dodatkowymi opcjami typu łopatki czy pakiet zimowy... ?
Byłem w czwartek w salonie Alfy w Krakowie - nie ma szans na jakiś rabat przy wersji na firmę. Rzekomo nic nie zarabiają na tych modelach a przy leasingu 100% ich zysk to koszt ubezpieczenia GAP. Gdzie jest prawda - nie wiem.
W sumie jeśli 159 900 to w porównaniu do aktualnej mamy tempomat adaptacyjny za 5 200 + navi 8,8' za 8 500, DAB (bo chyba też będzie) za 1 350 i dodatkowe gniazdo w bagażniku 500, stratą jest elektrycznie otwierana klapa bagaznika i chyba trochę asystenów.
w Stelvio BUSINESS MY2020 w opcji oznaczonej jako S (standard), m.in:
- Klapa tylna sterowana pilotem
- Tylna klapa elektrycznie otwierana i zamykana w 5 płaszczyznach
Z systemów w standardzie w Stelvio BUSINESS MY2020 macie:
- Autonomiczny system hamowania AEB
- System ASR
- System kontroli trakcji (ESC)
- System kontroli zjazdu ze wzniesienia (HDC)
- System ostrzegający przed zmianą pasa ruchu (Lane Departure Warning)
- System ostrzegania o najeżdżaniu na poprzedzający pojazd (Forward Colission Warning)
- Zintegrowany system hamulcowy (Integrated Brake System)
Głównie zarabiają na bonusach od importera czyli FCA. Dlatego gonią największą sprzedaż do końca marca, wtedy następuje zamknięcie roku. Jeśli nie kupi się wyprzedaży rocznika, to warto pomęczyć ich w styczniu bo są rozliczani z samochodu odebranego i zapłaconego. Czyli będzie w marcu....
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Pierwszy egzemplarz MY2020 ze zdjęciami już na ot*moto:
LINK
Ja mam tak samo wydaje mi się
To chyba standard w wersji Veloce
Nasz niezawodny Afroamerykanin Ron zrobił porównanie obu wersji side by side:
LINK
do mnie kompletnie nie przemawia to polakierowanie tych plastików w kolor nadwozia - samochód stracił na wyglądzie stał się optycznie wieeelkim klocem
Dostałem info iż konfig ma działać 7-8 stycznia jak centrala wróci z urlopów.... - ta wiadomość znowu pogrąża Włochów i ich podejście do pracy w moich oczach.
No tak jest, taka natura, dla nas rażąca. Przykład z natury. Koledze popsuł się kiedy samochód we Włoszech, żeby nie było nie Alfa, laweta go zabrała dali samochód zastępczy. Po tygodniu skończył mu się wynajem zastępczego, a info o aucie w naprawie nie ma, zatem pojechał taksówka do serwisu gdzie zholowano niby samochód, bo nikt nie odbierał... Okazalo się że serwis zamknięty bo urlopy, ale auta nie ma. Szukanie gdzie jest samochód, poprzez ubezpieczenie w Polsce. Okazało się że laweta też zastała zamknięty serwis więc zawiozła do innego, ale już nawet nikt nie poinformował gdzie...
Jak to mawiają 'De gustibus non est disputandum'. Tutaj test w języku Goethego Stelvio 2020 w dieslu w opcji Sprint 190PS https://www.youtube.com/watch?v=RERSQh_Qej0&t=1231s
Dzisiaj jechałem chwilę za Porsche Macan'em. Rury wydechowe to masakra, jedna nieudolnie zaślepiona a do drugiej wsadzona rurka wydechu jak w syrenie... a wrażenia dźwiękowe V8 kierowcy zapewniają pewnie głośniki w środku... cóż, takie czasy...
Proszę Cię...!! Mieliśmy my już kilka cynków z pierwszej ręki. Ja się wku… i kupiłem Giulie lekko używaną w stanie salonowym z gwarancją fabryczną. Jestem po przeglądzie w ASO i jutro odbieram. Ja to pół biedy bo zarobią na mnie w serwisie ale ile ludzi kupiło auta innych marek...
Spójrzcie na to z ich strony (południowców).
W ich oczach, to my jesteśmy nienormalni... wieczna gonitwa, spinanie się, nerwy... po co? Ja tam im zazdroszczę takiego lightowego podejścia do życia :)
Jak będzie w garażu to się pochwalę. Jeszcze nie odebrałem ;)
- - - Updated - - -
Wiesz co? Możesz mieć rację. Może to jest celowe działanie. Jednym z dużych atutów tego auta jest to,że jest mega unikatowe. Auto jest 4 pełne lata na rynku a ja widzę Giulie/Stelvio średni raz w tygodniu. To mnie naprawdę kręci :)
Właśnie zadałem pytanie konsultantowi na czacie, kiedy będzie nowy konfigurator, odpowiedź: Niestety nie mamy jeszcze tej informacji, sami czekamy na informację w tej sprawie...
To może ja się pochwalę.
W sumie to miała być 320i na którą chorowałem już od kilu lat, ale po jazdach próbnych wybrałem Giulie :).
Autem pomykam już od trzech tygodni.
Przesiadłem się z Peugeota 308 1.6 120KM, tak więc różnica między tymi autami jest olbrzymia.
Nie czekałem już na lifta, dostałem bardzo dobrą ofertę auta z salonu w kredycie prawdziwe 0%.
Wersja Super benzyna 200KM
Załącznik 265004Załącznik 265005
Wkrótce dodam też w "Nasze Belle"
[MENTION=81548]Rysiek114[/MENTION] gratulacje, ale może by to przenieść do działu Nasze Belle :)
jesteś pewien że nie masz? z tego co pamietam to w Stelvio Engine Sound Enhancement System wprowadzili wcześniej niż w Giuliach Veloce, tylko nie dochodziłem czy w każdej wersji czy tylko niektórych. Niektórzy koledzy się tu skarżą właśnie w Stelvio i marzą o wyłączeniu. Jest on coprawda dość subtelny (IMHO, mi nie przeszkadza) ale sprawdź czy masz różnicę dźwięku między trybami D a N. U mnie i tak dominuje wydech bo jeżdżę na otwartych klapach.