Strona 65 z 295 PierwszyPierwszy ... 15555657585960616263646566676869707172737475115165 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 641 do 650 z 2943

Temat: Zakup Stelvio/Giulia po faceliftingu

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Super 2.2 M-jet MT 180 KM '16

Domyślnie

Cytat Napisał Shimmy Zobacz post
    Korespondent zza oceanu znów nadaje: https://www.youtube.com/watch?v=fe_ma8vuI8w
    Czy tylko ja widzę że ekran się tnie jak tani android sprzed 6 lat? To ma być sprzęt z XXI?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

no wlasbie, tu sie cial, na innym tescie prasowym bylo zas plynnie, pytanie czy rozne sodty czy akurat jskis proces obciazyl procka
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    -

Domyślnie

Cytat Napisał morpik Zobacz post
    Wygląda na to, że w każdym kraju wersja business ma nieco inna specyfikację, ale chyba my2020, będzie wyglądał tak samo dla wszystkich krajów. Z wyjątkiem tego, że w pl będzie tylko benzyna a w IT i de i UK np. są 2-3 poziomy mocy diesela przy okazji. Na OtoMoto kilku dielerow wrzuciło ogłoszenia z listą specyfikacji wersji business na rynek pl i po rozmowie z jednym z ich wygląda to na rzeczywiste. Dla mnie pozostanie dokupić xenony 35w, czerwone przeszycia i podgrzewane elektryczne fotele i biorę do domu.
    A jak z cenami business dla PL ? Skoro wystawione na otomoto to i cenniki musiały się pojawić.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo Giulia 200KM

Domyślnie

Cytat Napisał http Zobacz post
    A jak z cenami business dla PL ? Skoro wystawione na otomoto to i cenniki musiały się pojawić.
    139k, nie ma xenonów 35W, są 25W, jest tempomat adaptacyjny i felgi 17" wzór bodajże 420

Użytkownik Rowerzysta Avatar Stacho
    Auto
    Stelvio Veloce MY2020

Domyślnie

o ile dobrze pamiętam z rozmowy "na mieście" Stelvio BUSINESS 2.0 200KM AT Q4 w wersji podstawowej to koszt 159 900 zł według siatki dealerskiej poza wyposażeniem standardowym (m.in. wyświetlacz 8.8 dotykowy), w wyposażeniu BUSINESS jest m.in. tempomat adaptacyjny, dodatkowe gniazdo w bagażniku 230V/50Hz, lusterka składane zewnętrzne boczne, mocniejszy akumulator, przedni port USB/gniazdo 12V, system CP/AA, obręcze 18' 10-cio ramienne 235/60, Pakiet Lighting (Bi-xenony 35W i spryskiwacze).

Ponieważ mnie interesuje wyższa wersja wyposażenia Stelvio, to aktualnie trudno mi powiedzieć czy pierwotna siatka dealerska dla wersji BUSINESS nie uległa jakieś zmianie (najlepiej podzwonić po salonach i się dowiedzieć osobiście) - to tak piszę zapobiegawczo żeby mi nie imputowano, że celowo wprowadzam w błąd, jak importer wprowadzi jakieś zmiany...

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Mix Zobacz post
    139k, nie ma xenonów 35W, są 25W, jest tempomat adaptacyjny i felgi 17" wzór bodajże 420
    Podana przez ciebie cena i wyposażenie dotyczą Giuli a kolegę "http.." interesują ceny Stelvio (tak wynika z jego postów).

Poza tym tak własnie rodzą się plotki na forum, jak koś podaje ceny lub wyposażenie nie definiując jakiego modelu się to tyczy.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    jeszcze nie mam

Domyślnie

Cytat Napisał Stacho Zobacz post
    o ile dobrze pamiętam z rozmowy "na mieście" Stelvio BUSINESS 2.0 200KM AT Q4 w wersji podstawowej to koszt 159 900 zł według siatki dealerskiej poza wyposażeniem standardowym (m.in. wyświetlacz 8.8 dotykowy), w wyposażeniu BUSINESS jest m.in. tempomat adaptacyjny, dodatkowe gniazdo w bagażniku 230V/50Hz, lusterka składane zewnętrzne boczne, mocniejszy akumulator, przedni port USB/gniazdo 12V, system CP/AA, obręcze 18' 10-cio ramienne 235/60, Pakiet Lighting (Bi-xenony 35W i spryskiwacze).

Ponieważ mnie interesuje wyższa wersja wyposażenia Stelvio, to aktualnie trudno mi powiedzieć czy pierwotna siatka dealerska dla wersji BUSINESS nie uległa jakieś zmianie (najlepiej podzwonić po salonach i się dowiedzieć osobiście) - to tak piszę zapobiegawczo żeby mi nie imputowano, że celowo wprowadzam w błąd, jak importer wprowadzi jakieś zmiany...

- - - Updated - - -

Podana przez ciebie cena i wyposażenie dotyczą Giuli a kolegę "http.." interesują ceny Stelvio (tak wynika z jego postów).

Poza tym tak własnie rodzą się plotki na forum, jak koś podaje ceny lub wyposażenie nie definiując jakiego modelu się to tyczy.

Czyli wygląda na to że cena Stelvio utrzymuje się mniej więcej na poziomie 2019 tyle że te 10k jest w dodatkowym wyposażeniu. Ciekaw jestem czy w ogóle jest możliwość jakiegokolwiek rabatu przy wersji Business zamówionego z paroma dodatkowymi opcjami typu łopatki czy pakiet zimowy... ?

Użytkownik Świeżak
    Auto
    -

Domyślnie

Cytat Napisał azitoshi Zobacz post
    Czyli wygląda na to że cena Stelvio utrzymuje się mniej więcej na poziomie 2019 tyle że te 10k jest w dodatkowym wyposażeniu. Ciekaw jestem czy w ogóle jest możliwość jakiegokolwiek rabatu przy wersji Business zamówionego z paroma dodatkowymi opcjami typu łopatki czy pakiet zimowy... ?
    Byłem w czwartek w salonie Alfy w Krakowie - nie ma szans na jakiś rabat przy wersji na firmę. Rzekomo nic nie zarabiają na tych modelach a przy leasingu 100% ich zysk to koszt ubezpieczenia GAP. Gdzie jest prawda - nie wiem.
    W sumie jeśli 159 900 to w porównaniu do aktualnej mamy tempomat adaptacyjny za 5 200 + navi 8,8' za 8 500, DAB (bo chyba też będzie) za 1 350 i dodatkowe gniazdo w bagażniku 500, stratą jest elektrycznie otwierana klapa bagaznika i chyba trochę asystenów.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    jeszcze nie mam

Domyślnie

Byłem w czwartek w salonie Alfy w Krakowie - nie ma szans na jakiś rabat przy wersji na firmę. Rzekomo nic nie zarabiają na tych modelach a przy leasingu 100% ich zysk to koszt ubezpieczenia GAP. Gdzie jest prawda - nie wiem.
    W sumie jeśli 159 900 to w porównaniu do aktualnej mamy tempomat adaptacyjny za 5 200 + navi 8,8' za 8 500, DAB (bo chyba też będzie) za 1 350 i dodatkowe gniazdo w bagażniku 500, stratą jest elektrycznie otwierana klapa bagaznika i chyba trochę asystenów.
    Klapy elektrycznej szkoda, ale asystentów to raczej nie ubyło bo w wersji 2019 chyba praktycznie żadnych nie było . Mam nadzieje że w takim razie chociaż leasing 100% będzie utrzymany. No nic trzeba czekać na konfigurator.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Stacho
    Auto
    Stelvio Veloce MY2020

Domyślnie

stratą jest elektrycznie otwierana klapa bagaznika i chyba trochę asystenów.
    w Stelvio BUSINESS MY2020 w opcji oznaczonej jako S (standard), m.in:

- Klapa tylna sterowana pilotem
    - Tylna klapa elektrycznie otwierana i zamykana w 5 płaszczyznach

Z systemów w standardzie w Stelvio BUSINESS MY2020 macie:

- Autonomiczny system hamowania AEB
    - System ASR
    - System kontroli trakcji (ESC)
    - System kontroli zjazdu ze wzniesienia (HDC)
    - System ostrzegający przed zmianą pasa ruchu (Lane Departure Warning)
    - System ostrzegania o najeżdżaniu na poprzedzający pojazd (Forward Colission Warning)
    - Zintegrowany system hamulcowy (Integrated Brake System)

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo Giulia 200KM

Domyślnie

Cytat Napisał Stacho Zobacz post

- - - Updated - - -

Tak, pisałem o Giulii