Jasne, perfekt, dzięki.
Printable View
Jasne, perfekt, dzięki.
Ładny wykres.
Załączam swój z pytaniem do Was, czy aby na pewno moja nowa mapa jest poprawna. Zastanawia mnie, czemu do ok. 2100 obr/min wykresy się pokrywają i nie ma żadnego przyrostu momentu? Wartości maksymalne momentu i mocy też nie powalają na kolana, ale może dlatego, że jeżdżę delikatnie głównie po mieście odcinki po 6 km i miałem zalane zwyczajne 95 oktanowe paliwo. Moja Giulia jest z początku 2017 roku i ma jedną chłodnicę. Moje wątpliwości zabierają mi radość z przeprowadzonegoZałącznik 282732 chiptuningu. Będę wdzięczny za Wasze uwagi.
specjalistą nie jestem, tylko parę aut miałem zrobionych na stage 1. to że na dole jest ten sam moment to bardzo dobrze, tak najlepiej mieć -nie męczymy mechanizmów na niższych obrotach, wyżej jest w miarę OK, nie ciśnięty, choć koło tych 5500 jest mały dip w dół, mogłoby go nie być i pewnie coś dałoby się tam jeszcze uzyskać bo duży zakres obrotów (5-6krpm) masz praktycznie na stałej mocy - troche to mało użyteczne >5k. górę pewnie mógł wyżej podciągnąć nawet na 95 (ja mam 95 strojenie i 309HP) i miałbyś wykres jak trzeba
Tak jak mówi epsoniks, max moment jest ok.
Za szybko moment mięknie na wyższych obrotach. Ja miałem strojenie na 95 i wyszło >280 a to była pierwsza giulia u tego tunera. I to był ciepły letni dzień.
Mój samichód odebrany był w lipcu 2017.
Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka
Tak.
Ale rzecz biorąc kociołek był pusty było ok 80 g/sadzy.
Zalany zwykłą 95 i do tego dodatek AR 9600P max.
Nie ruszane limitery EGT.
AFR lekko przelany.
[QUOTE=dziadzia82;2314067]Tak tyle wyszło.
Z tego co wiem to 200 HP zawsze mają jakiegoś bonusa.
.......................................
Mój (giulia 2017) wypluł 207seria po czip 308 na pb95
Wiec seria delikatnie na bonus ....
Nie mam pojęcia od czego to zależy .... może różni się osprzętem oprogramowaniem ???
Yo