A z jakiej strony najbardziej polecacie wykupić raport?
Printable View
A to ciekawe, nigdy o tym wcześniej nie słyszałem, ale rzeczywiście jak teraz przejrzałem sobie inne alfy w kolorze Rosso Competizione, to mają czarną belkę. Skąd w ogóle pomysł na czerwoną belkę?
- - - Updated - - -
Poza tymi śrubami i tarczami to jeszcze przy tylnym zderzaku miejscu na hak też niemało rdzy. Dla mnie to wygląda jakby stał w wodzie przynajmniej do tej wysokości. Co myślicie?
To nie belka tylko zderzak! był lakierowany bo ktoś nie zabezpieczył go za scuedetto i pomalowal całość, fabrycznie tam ma być czarne, goły plastik. Belka jest za zderzakiem i jest widoczna dopiero po jego demontażu.
Mea culpa, masz rację, to część zderzaka :)
Nie zmienia to faktu, że powinna być czarna.
Zgadza się, powinna być czarna bo czerń ukrywa ten element, a tak, na czerwono to zakłóca wygląd scudetto. Druga sprawa, błotniki też chyba były demontowane, bo znaczki "Design Giugiaro" są za nisko i za blisko krawędzi błotnika. Wyciek z wlewu oleju to norma w tym silniku, sam mam lekki wyciek z tego miejsca, a silnik ledwie 126k km przebiegu - uszczelka kosztuje chyba 20zł, właśnie czekam na paczkę z tą uszczelka :) - ten wyciek ze zdjęcia małym bym nie nazwał, to jest zaniedbane od dawna!. Obudowa EGR może być zachlapana od nieszczelnej pompy vacum - też to u siebie uszczelniałem. Jak auto jest po zalaniu, podtopieniu to najlepiej będzie to widoczne po stanie tylnych wahaczy wzdłużnych oraz sankach silnika - one i bez zalania korodują więc powinno być tam ładnie widać korozję :) Zderzaki tak biją innymi odcieniami koloru od reszty auta, że aż oczy bolą. To tak na szybko.
Ja kupilem swoja 159 2 tygodnie temu, i też stwierdzam, ze u mnie z takiego koloru 'lekko wiśniowego' auta zderzaki sie odznaczaja kolorem, ale tez i lotka nad klapa. Sa bardziej czerwone, rzuca sie w oczy, ale to może być chyba efekt wypłowialego koloru? Bo inne rzeczy mi nie przychodza na myśl, o ile zderzaki rozumiem, można wymienic w razie awarii, ale lotka? Bo sama klapa ma taki sam kolor jak reszta samochodu
Dziękuję za tak obszerną odpowiedź :D No niestety technikowi, który był na miejscu nawet nie udało się zajrzeć pod spód, bo niby sprzedawca się tak spieszył, że nie miał dla niego czasu :/ A miejsce sprzedaży i pochodzenie auta jest z rejonów gdzie z półtora miesiąca temu były podtopienia, więc myślę, że prawdopodobieństwo jest duże :/