Ponawiam pytanie.
Ps. Jaką temperaturę światła należałoby zastosować 4300, 5000, czy może 6000k ?
Ja mam 4300 i sobie chwalę.
Jeśli chcesz mieć dobrze oświetloną drogę to proponowałbym 4300K, ewentualnie, ewentualnie 5000K, ale jeśli chcesz "błyszczeć" pod dyskoteką, ale jest Ci bez różnicy czy coś widzisz to 6000K albo i więcej :)
Generalnie zasada jest taka: im wyższa temp koloru, tym barwa światła zmienia się następująco: od białego chłodnego poprzez niebieskie, purpurowe itp (zerknij na widmo światła - wówczas będziesz wiedział o co chodzi).
Najlepsza widoczność jest przy chłodnym białym, czyli temp koloru: 4300K.
Pozdrawiam.
- Rafał
Rafał, dzięki trochę mi się "rozjaśniło".
Coachu, masz Hid-y?
Witam, mam zamontowony wynalazek z allegro zestaw HID, wybralem zestaw o barwie 6000, ciut lepiej swieca niz oryginalne halogeny, ale barwa swiatla przenika za bardzo na niebiesko... jak ktos bedzie kupowac niech bierze 5000, jest to kompromis miedzy 4300 a 6000, a wydaje mi sie ze 5000 jeszcze lepiej bedzie oswietlac droge, kupie inne zarniki i sie zobaczy...
Tak mam.
W pełni zgadzam się z Alcesem.
Dla mnie 5000 to już przesada, uważam, że 4300 jest najlepszym rozwiązaniem.
Załącznik 49561
Najtańszy zestaw z allegro kupiony dla testów. 4300k (teoretycznie, wiadomo jak to z chińczykami jest)
Jest różnica i to spora.
Mam 5000K świecą na biało, 4300K świecą przy nich tak jakby na żółto. Jak wiadomo każdy swoje chwali, ja polecam 5000K, jak ktoś wyżej napisał jest to idealny kompromis.