W którym miejscu te odpływy bo nie widzę?
Wysłane z mojego GT-I9060 przy użyciu Tapatalka
Printable View
W którym miejscu te odpływy bo nie widzę?
Wysłane z mojego GT-I9060 przy użyciu Tapatalka
Pod uszcelka na dole drzwi odchyl czyms nie ostrym to zobaczysz
czy to chodzi o tą uszczelkę z nr 3 ?
Nie. Nr 3 to dolna okienna. A ta powodująca problem jest na samym dole drzwi.
tam gdzie odegniesz te blache tam jest uszczelka , prawie niewidoczna :) srubolem lub czyms innym wydłubiesz ;) mi to Darek w jednych drzwiach ogarnal
No tak, wydłubiesz a skąd nową? Gdzie kupić i jak wygląda?
@marcinq24 - było w tym temacie. Uszczelka okienna z np. Castoramy/OBI/jakikolwiek budowlany, profil np. E.
Podstawa - brak uszczelniania silikonem, chyba, że lubisz jak ruda wcina blachę.
A tu masz instrukcję jak to wygląda: http://www.forum.alfaholicy.org/159_...ml#post1505990
Przejrzałem 18 stron tego wątku i nie znalazłem odpowiedzi na mój problem więc zapytam.
Problem polega na wilgoci pod dywanikiem u kierowcy, woda mi się zbiera po lewej stronie obok podnóżki(?). Progi ogólnie są suche, próbowałem czyścić kanały odpływowe na podszybiu które znajdują się po skrajnych stronach ale chyba niedokładnie to zrobiłem więc tutaj mam parę pytań. Jak dobrać się do tego całego kanału by wygodnie go wyczyścić ? Wystarczy nadkole ściągnąć? Jak się trzyma tapicerka na podłodze ? zaczepy, klej ? Kładłem ręczniki i inne cuda co by to wysuszyć ale dalej jest to wilgotne a chciałbym to zrobić porządnie bo gnój mi się zrobi pod tapicerką tylko.
U mnie podobnie było z pasażerem, ale winnym okazała się uszczelka w drzwiach. Woda pokapywala na próg, niby wszystko suche, ale jak tylko ruszyłem, to malutka strużka leciała sobie stamtąd na tapicerkę.
DoklDnie najpierw wymien uszczelki w drzwiach bo tego nie widac ze cieknie a mokro jest. Ja tez wymienialem w ciemno bo na progach ne bylo a jak rozebralem to uszczelka w stanie agonalnym. Wymienilem i jest sucho.