A na jakiej podstawie? Stawiam że cena się nie zmieni, to zupełnie inna liga i nie będzie równana do FWD pokroju Forda, VW czy Mazdy, nie ten target.
Printable View
Myslimy podobnie. Ogólnie interesuje sie tym przedziałem cenowym i tak jak piszesz,mozna za 160k upolowac juz fajnie skonfigurowane auta,nawet bmw czy audi (dielerzy sa bardzo elastyczni i upusty rzędu 10-12 tys nie sa czyms wybitnym do osiagniecia).Mazda za 162 tys oferuje tez naped 4x4,ale niestety tylko w kombii.. Wszyscy piszecie premium. Ok,macie racje,ale premium to równiez jakis konkretny silnik pod maską,a nie plebsowe 4 cylindry,wiec bez napinki panowie. Osobiscie ubolewam,ze alfa nie poszła dalej z technologia silników 5 cylindrowych,bo wówczas naprawde mozna by mówic o aucie premium z nietuzinkowym silnikiem o mocy powiedzmy 220km w podstawie i wtedy ok,cena moze byc taka,jaka jest. 2.2 to żadna nowosc.
Nie skreslam alfy i w zaden sposób nie ublizam jej. Trzeba tym sie przejechac. W tej chwili Włosi duzo sobie wołają. Zobaczymy czy jest to na ile s podyktowane.
Pierwsze ceny zawsze sa nieco wyrosniete. Z czasem pojawiaja sie pakiety,rabaty. Z bmw f 10 tez tak było,a przeciez to klasa wyzsza auta.Moze sama cena bazowa nie zmieni sie bardzo,za to cena doposażenia bankowo ulegnie rabatowi,obnizajac nam koszt totalny.
Nie róbmy z giulii auta z rodowodem maseratti,to tylko auto klasy sredniej,dla nieco lepiej zarabiajacych,a nie dla bogatych biznesmenów czy magnatów.
Ja osobiście celuje w 2.0 280km z q4 i czekam aż podadzą cenę.Przy moich przebiegach "ON" nie jest dla mnie ;p
Czekamy do lipca i oglądamy jeździmy,testujemy.
Jezeli była by taka jednostka ,a cena oscylowała by wokół 190-200 tys,to wybór byłby bardzo oczywisty. Jednak sa to poboze zyczenia,a sama cena,najprawdopodobniej przekroczyła by grubo ponad 200 tys.
Jezeli podstawa diesel kosztuje 140 tys,to taka bestyjka ,zapewne okolice 200.
zabekmj23 nie widziałem jeszcze 4 drzwiowej 4-er ale może czegoś nie wiem ;) , a wersja 428i nie jest już oferowana od prawie roku . Czterocylindrowa turbobenzyna ma teraz oznaczenie 430i moc 252 KM i z xdrive'em startuje od 201 kpln wzwyż a wyposażenia opcjonalnego na poziomie 30-40 tys zł można nawet nie zauważyć ;)
4 Gran Coupe.
Oby! Gdybym miał brać z salonu to tylko benzynę. Może być nawet taniej z powodu akcyzy! Gdyby jeszcze dali jakieś rozsądne pakiety żeby doposażyć to w ogóle bajka.
Wpływ kursu złotego aż tak istotny nie jest, przecież inne samochody dotyka to w dokładnie ten sam sposób. Ważniejsze będą reklamy, salony, obsługa, finansowanie, promocje, itd.
dokładnie - 15% ceny może być zjechane w dół z powodu niższej akcyzy :)
Ale Giulia będzie musiała walczyć ze stereotypem jak na tym filmiku: pewnie ten urzędnik Alfę Romeo widział tylko w Auto Świecie ;)
http://fakty.tvn24.pl/ogladaj-online...go,645632.html
Głupi pisior :)
Nie wiem czy bylo...
http://moto.wp.pl/kat,55194,title,Al...?ticaid=1170b5
Nic dziwnego, że auto tańsze o 50k pln od konkurencji ;)
To można mieć Audi RWD? :D
Akurat te marki rodowód mają bardzo zbliżony - sprawy rozeszły się dopiero później.
- - - Updated - - -
Serwis i sieć dilerska, kolego - jak ruszą do salonów i serwisów, to część może paść z wrażenia :D.
- - - Updated - - -
Ale tak się nie kupuje samochodów... Jak zmieniałem Giuliettę na inne auto, to prawie w ciemno chciałem brać V40... Przejechałem się - odpadło. Z Mazdą 3 było to samo. I skończyło się na kolejnej Julce.
- - - Updated - - -
No nie, dla mnie najważniejsze, żeby się intergował dobrze z ajfonem i miał tłitera w infotejnmencie.
radosuaf porozmawiaj ze znajomymi ktorzy nie interesuja sie motoryzacja, moge przyjac zaklad, za 3/4 nie wie co to FR, FF, AWD czy MR a carbonowy wal kojarzy im sie z grubym przekretem :). Wsrod nich tez sa potenjalni klienici Alfy. Gros klientow kieruje sie wygladem, cena a nie rodzajem napedu.
157 tys. ma kosztować benzynowa 200 KM z automatem 8 ZF. Będzie to wersja super.
Dostępne raczej po połowie lipca. Jako, że ma być kilka sztuk od razu do sprzedaży to jeśli komuś będzie odpowiadała tak konfiguracja, będzie mógł ją kupić od ręki.
Na wersje indywidualne będzie trzeba poczekać trochę.
W każdej.
Dobre zestawienie cen konkurencji na Autokult:
http://autokult.pl/27787,znamy-polsk...y-romeo-giulii
Na jednym z for AR pojawiła się informacja o czasie 7,30 na Nordschleife. Ale to tylko nie do końca sprawdzony news...
7:39 taki czas widnieje na https://nurburgringlaptimes.com/lap-times-top-100/ od zeszłego roku. Zejść do 7;30 było by bardzo cięzko...
- - - Updated - - -
Ale tak się nie kupuje samochodów... Jak zmieniałem Giuliettę na inne auto, to prawie w ciemno chciałem brać V40... Przejechałem się - odpadło. Z Mazdą 3 było to samo. I skończyło się na kolejnej Julce[/QUOTE]
Uczyc kupowac samochodu mnie nie musisz. Auto to jedno,cena to drugie,warunki leasingowe to trzecie. Mozna byc zapatrzonym,mozna tez chciec rozsadnie wydac pieniadze. Giulie w grudniu/ styczniu spokojnie bedzie mozna nabyc z rabatem 15% . Troche w salonach tego bedzie,gorzej z chetnymi cos czuje,bo ceny sa wywindowane i nie mowcie,ze jest inaczej.
Alfie brak silnikow podstawowych typu diesel 130 i benzyna 150.
Wtedy z cena 120 tys,cos Giulia by powalczyla.
Jak duży będzie można dostać rabat na początku przyszłego roku będzie zależało od tego, jak dużo zostanie im wozów na stanie ze starego roku. Podejrzewam, że nie będzie tego dużo a wersji podstawowych pewnie wcale. Poniżej 150 tys. i tak nic nie kupisz, tyle że będziesz miał lepiej wyposażony wóz ale niekoniecznie z tymi dodatkami na których Ci zależy.
Jeśli sprzedasz na zachodzie będzie szła dobrze, to w tym roku Polska będzie pewnie dostawała ochłapy z linii produkcyjnej i samochodów w salonach będzie pewnie jak na lekarstwo. Przy obecnym kursie naszej waluty i wyższej akcyzie sprzedaż Giulii u nas będzie dla Alfy mało opłacalna, dlatego większa ilość samochodów trafi do nas dopiero po nasyceniu zachodu Europy, czyli pewnie dopiero w przyszłym roku.
No ale przecież będzie można zamówić auto. Chyba mało kto kupuje ze stocku (chyba że jakaś super hiper promocja / wyprzedaż)
A w przypadku tej marki i tego modelu 99% sprzedaży to będą auta na zamówienie z fabryki. I spokojnie ładny rabat też się dostanie. Np. ja na Julkę z fabryki dostałem dwucyfrowy rabat.
Sent from my SM-G928F using Tapatalk
Oni kupią Passata/A4/BMW3. Do nich Alfa nawet nie ma co próbować docierać.
To z głównej strony Wyborczej - ale dla "Alfistów" za drogo:
Załącznik 201472
Jeśli to info jest wiarygodne, to taka cena "zabije" automaty z dieslem. 157 tys. za 200 KM to tylko 1.5 tys. więcej niż 150 KM diesel z automatem w wersji Super. Na pewno warto poczekać na taką wersję. Mam tylko nadzieję, że tym razem będą do testów demówki z automatem, bo jak kupowałem moją 159 to mogłem dostać do testów jedynie diesla z manualem i nie wiele brakowało, że porzuciłbym Alfę na rzecz innej marki. Ja po 15 latach komfortu na manuala już się nie przesiądę :-)
Jak patrzyłem na wyposażenie wersji Super, to mnie w zasadzie tylko brakuje czujników parkowania z przodu...
Niekoniecznie, np. Ford wypuszczając Transita miał na niego takie kolejki że w pierwszej kolejności szły na linii wersje najdroższe i najlepiej wyposażone na których zarabia się najwięcej, kto chciał wół roboczy albo brał takiego albo musiał czekać, wiem bo nasze firmówki są w wersjach Titanium m.in. z panoramicznymi dachami, woły robocze... :) Wtedy na golasa zapowiadali oczekiwanie nawet do 9-12 miesięcy jeśli nie więcej, nie pamiętam już dokładnie.
Także jeśli Giulia rozbije bank to też na pewno na początku będą leciały wersje max.