IMO Giulia ma szansę zrobić szał na rynku jeśli tylko spełni kilka warunków, awaryjność jak Opel 159, prowadzenie, wykonanie. Jeśli tylko sprzeda się trochę tych aut i właściciele będą chwalić to zaraz ruszą do salonów Ci którzy jeżdżą czymś z trójcy niemieckiej tylko dlatego że nie było nic innego do wyboru, a takich osób wbrew pozorom też jest sporo.
Andrzejsr, ale jezeli chcemy cieszyc sie marka, to musza sprzedac Giulie tez tym ktorzy sie wahaja, nie stac Alfy na bycie marka niszowa vide Saab.
Wojtekf FCA moze celowac ale czy trafi? Do tego klienci "premium" kieruja sie ekonomia w takim samym, jak nie wiekszym stopniu niz klienci "mniej-premium".
W BMW za automat dopłacasz 9500, za czujniki też sobie liczą 3 kafle, za nawi 7k lub za lepszą jakąś niecałe 11, także ceny jak dla mnie są bardzo podobne.
A dodatkowo za 140 tysięcy dostajemy 2-litrowego diesla który ma 150 koni, które są niczym w porównaniu do tych z Alfy.
- - - Updated - - -
Mowa o 3er, ofkors.
Dokładnie, tak wyglądają auta premium.
Podstawa tania, ale opcje drogie. Dlatego dla mnie zawsze bez sensu jest mówienie, oo panie bo za 130k PLN zamiast Mondeo, czy Insignii, czy innej Mazdy to już mam 318d, albo A4.. I co z tego, jak golizna, że aż boli
Bierzesz bazę za 150k PLN, ale jak chcesz wyjechać z salonu z czymś więcej i poczuć to 'premium' to zostawiasz jeszcze ekstra 50k PLN.
Pozdro,
Bartas
Ja nie wiem czy trafi, na razie Tipo zbiera przychylne recenzje.
Reguły kierowania się ekonomią w klasie premium są nieco inne, tam klient nie będzie jęczał, że coś go kosztuje dodatkowo 5, 10 czy 50 tysięcy, taka jest cena indywidualizacji samochodu i zaspokojenia swojego „premium” ego![]()
Temat prosty - cena bazowa niższa a ceny opcji wyższe. W Italii ksenon 35 wat kosztuje 1200 euro, felgi 18 - 1000 euro. Ciekaw jestem jak będą kosztować pakiety w Polsce...
Ktos tu pisał o tym ,że mazda moze zabrac klientów alfie: sam stoje przed takim wyborem i sam przychylam sie ku mazdzie,choc jeszcze nie jezdziłem giulia.
Max wersja sky passion mazdy 6 z 2.2d automatem i max wypasem to 156 tys po rabacie,taka cene dostaje dzis u dielera. Co do Giulii,to narazie cieko obliczyc cene,bo nie ma pakietów,ale pewnikiem nie zrówna sie ona z ceną/wyposażeniem mazdy,trzeba liczyc + 15-20 k. Dostałem natomiast informacje,ale dla posiadaczy fiata lub alfy,ze gulia przewiduje upust 3 %. Sadze,ze cena alfy jeszcze pójdzie w dół,kwestia moze roku czasu.
Powiem szczerze,ze ciezko zdecydowac sie na giulię,jezeli bierzemy pod uwage stosunek ceny/wygladu/wyposazenia. Fakt tez,ze mazda tak nie straci na wartosci.
PS. NIe piszcze bredni o słabym wykonaniu mazdy,bo to przesada. Według mnie przedlift owszem w srodku był taki sobie,ale polift duzy plus. Lepiej jest niz w 159,a to juz poziom bardzo przyzwoity.
W lipcu pierwsze egzemplarze Giulii beda juz w salonach.
rybak
Ja spokojnie czekam początkiem przyszłego roku kończę leasing i liczę na jakieś wyprzedaże. Myślałem o powrocie do alfy ale za ta kasę można przebierać w autach w salonach.
Ogólnie to tez uważam ze cena przegięta ,o jakieś 10-12%.Z ludzi nie fanów alfy jednostki wybiorą alfę kosztem 3 z Niemiec(to moja opinia tylko i obym się mylił)Zobaczymy tez jakie będzie można wywalczyć rabaty bo w alfie rabaty rzędu 15-20% można było ugrać może nie na początku produkcji ale już po roku takie dawali.