Nie ma
Printable View
Usunięcie GPF'a
3"downpipe z katalizatorem euro 3
3" układ wydechowy z klapami custom
Hybrydowe turbo
Zaworek DV+ GFB
Dolot HDI
+ robocizna i softy te pewnie 20 koła pykło jak nic.
Na moje oko to słaby moment wyszedł, ale z chęcią bym taki set przygarnął :)
w podglądzie postu zdjęcie wygląda i otwiera się poprawnie po zapisaniu postu już nie
Załącznik 285060
Raczej mniej. Turbo hybrydowe na 370km z półki w Anglii kosztuje jakieś 8 tysięcy. Możliwe, że robione w Polsce by wyszło taniej. Downpipe to półtora, dolot jakieś 700. Reszta to robocizna. Wydech w tym przypadku nie ma znaczenia dla osiągów.
Tutaj chłopak ma 400 koni po samym turbo i sofcie:
https://www.youtube.com/watch?v=TGUi3Eih6Vc
Ma też fajne porównanie różnych dolotów/wkładek do Giulii 2.0: https://www.youtube.com/watch?v=T9uk6x6jnXw
Wydach nie ma znaczenia dla osiągów a downpipe to nie cześć wydechu?
Nawet wg twojego wyliczania to z tej listy wychodzi:
10 800
Do tego uszczelki, oringi, śruby itd.
wydech strzelam na oko 4000
Do tego montaż tego wszystkiego 2000 min?
Strojenie 2000, wyprogramowanie GPF może dodatkowo...
Więc czy to wyszło 19 czy 20 to tam już szczegóły :)
Co do filmu na 400 to jestem jakoś mocno nieufny tym danym, chyba dlatego że u nas ciężko specom pokonać te 370
A tak z innej strony czy ktoś w stelvio zszedł poniżej 5s na seryjnym samochodzie i tylko stage1?
W cenie softu są już takie rzeczy jak wyprogramowanie GPF, wyłączenie EGR itp. Downpipe również ma znikomy wpływ na osiągi. Na forum kilka osób robiło pełen przelot i nie ma wiekszej różnicy przed czy po. Zamiast dedykowanego dolotu można włożyć sportową wkladkę i wynik też będzie ten sam. Realnie to jest koszt turbosprężarki+montaż+soft. Nawet licząc te 8 tysięcy za turbo to cena powinna się zamknąć w 12k
Przy seryjnym turbo z DP przyrostow nie bedzie, moze minimalnie lepsza gora, ale przy hybrydzie DP da wymierne efekty. Choc nawet przy seryjnym turbo jesli ma sie GPF-a warto zrobic DP chocby dla efektow dzwiekowych (strzaly przy zmianach biegu na pelnej i ogolny dzwiek) oraz mniejszych temperatur, GPF bardzo sie rozgrzewa i po kilku mocniejszych przelotach komp zacznie kastrowac moc.
Witam, odblokowywał ktoś v max moja po chip 308 KM idzie do 240km/h i koniec kaganiec :-/
odblokowywali, choć nie każdy tuner korzysta z narzędzia które tą funkcję akurat ma (przynajmniej tak było ze 2 lata temu). oczywiście było pisane no ale kto by czytał, lepszy wątek na 2tys postów w którym już nic nie można znaleźć
Załącznik 285196
Tez zaufalem Mateuszowi i roznica jest mocno odczuwalna. Tyle tylko, ze u mnie swiece niedomagają i wynik "jako tako". :) Zdziwilem sie, ze seria + w stosunku do katalogu. Najwazniejsze, ze zniknelo to uposledzone przyspieszenie 0-20 kmh, ktore bylo jakims zartem w tym aucie.