żarówki ledowe W5w (postój, tabl. rejestr.) aby nie sygnalizowało błędu mają być can-bus, lub montujesz rezystor. Halogeny chyba nie są podłaczone do can, nie będzie żadnego błędu.
Printable View
żarówki ledowe W5w (postój, tabl. rejestr.) aby nie sygnalizowało błędu mają być can-bus, lub montujesz rezystor. Halogeny chyba nie są podłaczone do can, nie będzie żadnego błędu.
o to dzięki, uspokoiłem się
Panowie, podłączyłem sobie dzienne w kierunkach ale niestety, zasilanie mam z plusa po stacyjce. Podczas uruchamiania strasznie mrugają, może ktoś montował dzienne tak żeby dopiero po odpaleniu silnika się uruchamiały i wie do którego bezpiecznika albo kabelka się podpiąć?
Ja zamontowałem dzienne w halogenach i wszystko upchałem w skrzynce z bezpiecznikami pod maską spokojnie tam wchodzi wszystko i nie grozi zalaniem :) a gdyby ktoś chciał regenerować odbłyśniki w 159 w halogenach (wiadomo jakiej są jakości) polecam z fiata marea lub ravo itp cały halogen taki sam a odbłyśnik nie plastik tylko coś na bazie aluminium ja wyciągnąłem z 20 letniej maryski i wyglądaly jak nowe z fabryki rozkleiłem halogen i przełożyłem odbłyśnik oraz zamontowałem dzienne :) pozdrawiam może komuś sie przyda ta informacja chyba taniej wyjdzie niz regeneracja a na pewno dłużej wytrzyma bo odbłyśnik w marysce jest całkiem innej jakości ;)
Nie istnieje coś takiego jak can-bus w żarówkach. Sterownik po prostu mierzy spadek napięcia na żarówce. Ten cały can-bus opisywany na allegro to właśnie rezystor dorzucony do diody by oszukać komputer.
Swoją drogą zastanawia mnie kto pierwszy wymyślił taką głupotę jak żarówki z can'em, sugerując że mają jakąś protokół komunikacyjny.
Wysłane z mojego SM-T561 przy użyciu Tapatalka
No właśnie , pasuje ? :)
Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka