No dokładnie, 1.880.563 jest na pudełku.
A na termostacie takie oznaczenia:
Printable View
Pudełko pudełkiem ale liczy się zawartość i numery na korpusie termostatu, która wskazuje że do pudełka EPS został włożony termostat FACETa
Termostat zmieniony na EPS-a...i teraz jest 90stopni :)...w końcu i silnik ma ciepło, i ja saunę w aucie:cool:
Cześć i czołem. Pacjent ar 156 1.6ts '04. Podczas jazdy w trasie wskazówka temp cieczy wacha się między 70st a 75st przy prędkości 130kmh. Kiedy wjade po trasie do miasta, chwile postoje w korku za chwilę wskazówka leci do 90st i twardo na tej temp stoi wskazówka, ale po krótkiej jeździe wskazówka znów leci w dół. Czy mój termostat jest do wymiany? W którym miejscu znajduje sie termostat w silniku 1.6ts żebym go sobie mógł na oko zobaczyć? Pozdrawiam :)
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Temperatury podajesz z kompa czy wymyslasz co podaje wskaźnik?
Kreska miedzy 50 a 90 to okolo 80-82 stopnie
Kolego, nic nie wymyślam - temperatury podaje ze wskaźnika, który jest umieszczony na konsoli środkowej, z tego co wyczytałem trochę przekłamuje. Kreska jest między 50, a 90 jak mówisz. Do kompa nie mam sie jak podpiąć, brak kabla i oprogramowania.
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Wiec pisze Ci ze ta kreska oznacza 80-82 stopnie.
Wskaźnik rzadko przeklamuje. Po prostu kreski nie oznaczają tego co sie ludziom wydaje
Jak już to przekłamuje czujnik przy termostacie a nie wskaźnik, a tak to jak jaro pisze i jeżeli masz wskazówke w okolicach tej kreski lub deko nad nią to jest okey, przynajmniej u nas w jtd tak jest
Kreska w mojej V6 to bliskie okolice 80st wedle komputera.