[Stelvio] Opinie użytkowników o Stelvio
Cytat:
Napisał
Jacek Słanina
Takie pytanie do temperatury silnika. Jeszcze nigdy nie zapaliły mi się cztery lampki - zawsze mam 3 i to nawet po ostrej jeździe. U was tak samo??
To jest temperatura oleju.
kilka pytań do użytkowników stelvfio
Zastanawiam się nad zakupem Stelvio, mam jednak kilka wątpliwości. Może część z nich uda mi rozwiać:)
1. Wyciszenie
Zależy mi na dobrym wyciszeniu, stąd pytanie jak wygląda to wszystko na autostradzie przy prędkościach 170-190. Rozumiem, że zależy to też od silnika, ale przede wszystkim interesuje mnie kwestia hałasu wytwarzanego przez opony i opływające powietrze.
Jak zachowuje się szyberdach. Ktoś porównywał pod tym kontem Stelvio z i bez szyberdachu?
No i jak ogólnie wygląda sprawa z wyciszeniem w tym aucie w porównaniu do jakiś innych popularnych samochodów np BMW X3?
2. Fotele
Czy fotele sportowe (pakiet "super sport design") są wygodniejsze przy w miarę normalnym użytkowaniu + trasy autostradowe od foteli z pakietu "luxury"?
Warto do tego dopłacać, czy daje to korzyści jedynie przy krętych trasach i agresywnej jeździe?
3. Nagłośnienie Herman Kardon.
Warto za to dopłacać? Jedyne co udało mi się znaleźć na tym forum to było coś w stylu "podobno HK też gra przeciętnie".
A może wiecie w którym salonie model testowy ma to nagłośnienie?