Nikt Ci nie powie co się stanie na 100%.
Ja bym się trzymał płynu, który był wcześniej zalany.
Printable View
Nikt Ci nie powie co się stanie na 100%.
Ja bym się trzymał płynu, który był wcześniej zalany.
Czy komuś wymiana zaworu maglownicy, pomogła w ciężkiej w pracy wspomagania i gumowania w wersji silninikowej 2.4 ?
Z tym zalecaniem to nie jest prosta sprawa. W instrukcji mam GI/R, na naklejce na masce GI/A, a wlany odpowiednik GI/E... Czyli teoretycznie powinien być zielony, a jest czerwony i wszystko OK :)
Orientujecie się czy maglownica po lifcie 159 będzie pasować do brery 2006 ? Czytałem tutaj na forum, że po lifcie maglownica jest poprawiona
Czy w silnikach 2,4 210 (polift) siedziały już nowe zbiorniczki? Dziś usłyszałem pompę wspomagania. Otwieram zbiorniczek a tu pod min i płyn jakiś brązowy i spieniony. Dolałem trochę czerwonego płynu i cisza, jednak czeka mnie wymiana płynu i nie wiem czy zbiorniczka. Proszę o info.
Tak, w wersjach 2.4 przed i po lifcie zbiorniczki były ok, proponuję wymianę płyny u mnie było podobnie a teraz już jest spokój.
chyba tylko w 1.9JTDM były te zbiorniczki z którymi był problem, nie chce mi się sprawdzać, ale wydaje mi się że pozostałe silniki miały jeden inny rodzaj zbiorniczka, i z nim nie było problemó (choć i tak było kilka numerów poprzez te lata).
warto wyciągnąć zbiorniczek przy wymianie, wyjąć sitko (w tych zbiorniczka da się) i sprawdzić - u mnie było brudne. ja i tak zmieniłem zbiorniczek, ale nic to nie dało, okazało się że pompa padła i ją w końcu wymianiałem.
- - - Updated - - -
tak przy okazji napewno miałeś oryginalnie czerwony płyn np GI/E w polifcie - w mojej 2010r marzec płyn zielony GI/R
wyciąganie kilkukrotne płynu strzykawką i dolewanie ma jakiś sens? czytałem na innych forach o takich patentach, szczerze mówiąc nie chce mi się przy takich temperaturach bawić się ze spuszczaniem płyny i wymianą wszystkiego.
Najlepiej przepłukać cały układ. Jeśli płyn jest stary to taka dolewka nie jestosować najlepszym pomysłem.