A jakie masz to ciśnienie paliwa na listwie?
A jak trochę pokręcisz silnikiem, zanim odpali i wykręcisz świecę, to świeca jest sucha, czy mokra?
Co powiesz o przepływomierzu, podmieniałeś dla pewości na inny?
Printable View
A jakie masz to ciśnienie paliwa na listwie?
A jak trochę pokręcisz silnikiem, zanim odpali i wykręcisz świecę, to świeca jest sucha, czy mokra?
Co powiesz o przepływomierzu, podmieniałeś dla pewości na inny?
Przepraszam, ze dopiero teraz odpisuję, ale nie miałem czasu zająć się tematem.
Ciśnienie paliwa na listwie wynosi 3,7 bar.
Nie sprawdzałem jak wygląda świeca w momencie gdy nie zapala, ale dzisiaj postaram się zrobić próbę przelewową (test wtryskiwaczy) i zobaczę od jakiego momentu wtryskuje.
Będę w Bydgoszczy po alternator bo już mi się kończy (13,88 ładowanie) to podmienię przepływomierz.
Kupiłem nawet nowy akumulator CENTRA 62Ah i dalej to samo.
- - - Updated - - -
Poniżej link z testów. W pierwszej części filmu nie podłączyłem masy na cewki zapłonowe. Natomiast za połową filmiku widać już iskrę, ale jakąś marną :/
http://youtu.be/vLV3mhiybes
O, to ja się podepnę pod temat. Wczoraj zmierzyłem prąd ładowania na klemach na wolnych obrotach. Mam 13,4 V.
Klemy, masy wyczyszczone. Jest źle?
Powinieneś mieć około 13,5-14V, nie jest źle.
O.K. Dzięki. Bo już się mi wydawało po wcześniejszych wpisach że ma być powyżej 14V.
To znaczy że kolega się mylił pisząc:
,,Będę w Bydgoszczy po alternator bo już mi się kończy (13,88 ładowanie) to podmienię przepływomierz. ''
Dużo zależy od miernika. Tanie chińczyki potrafią zafałszować wynik nawet do ok. 0,5 V. Ja mam 3 chińczyki i każdy pokazuje co innego.
naturalnie że jest żle, normalne napięcie akumulatora to 14.2- 14.3 V podczas pracy silnika....
Myśleć już o wymianie świec zapłonowych czy to raczej będzie winny komputer (sterownik) silnika?