Po mojemu tak
Printable View
Po mojemu tak
dziś 147 do mnie nie dojechało, będzie jutro wieczorem więc dam znać na pewno!
Alfa 147
Załącznik 112629
Alfa GT
Załącznik 112630
ja widać w GT śruba jest dłuższa, przez co zestawy z 147 nie zamontowałem w GT. Być może to wina tej wkładki o której Panowie mówili wyżej. Reszt pasuje bez problemu tylko trzeba mieć jak to wkręcić.
druga sprawa nie mam 100% pewności, że wkład z 147 to oryginał z 147 bo samochód ma bogatą przeszłość.
ehhh to dałeś mi zagadkę :(
Dziękuję za fatygę !
Omen i Panowie mój zestaw naprawczy jest z mojego samochodu, lewarek itd. mam od kolegi z fiata Brava, więc sądzę, że ten wkład jest oryginalny od 147.
- - - Updated - - -
Dodam, że kolegi fiat Brava szedł na szczęści więc odkupiłem do niego tylko narzędzia, a że śruba krótsza to gdyby nie ten test to bym nawet nie pomyślał.
Ale do 147 pasuje do GT już nie.
Wkręca sie tak samo jak w mojej starej 147.
Wiec mniemam, ze jednak może nie pasować.
Verzonden vanaf mijn iPhone 4S met behulp van Tapatalk
Kolega z Bazaru obiecał podesłać fotki spodu wkładu więc jak je otrzymam to załącze i będziemy myśleć.
Panowie, może to moja "twórczość", ale według mnie elementy pokazane na zdjęciach są identyczne, a różnią się jedynie cylindryczną wkładką z zatopionym gwintem (widoczna na zdj. nr 2), którą zapewne nakręca się na śrubę (widoczną na zdj. nr 1) zakończoną z drugiej strony uchwytem do przenoszenia zestawu narzędzi.
Prseciez wlasnie to napisałem wyżej wlasnie dlatego nie udało mi sie tego wkręcić.
Verzonden vanaf mijn iPhone 4S met behulp van Tapatalk
Zestaw otrzymałem. Rzeczywiście ten plastik z zestawem kluczy posiadał krótszą śrubę wobec czego nie dało się tego zamontować w GT. Wystarczyło jednak dokupić w Castoramie nagwintowaną tuleję, 5 cm śruby 8 mm i przedłużyć gwint. Koszt przeróbki to ok. 2 zł.
Jakby ktoś chciał to do sprzedania mam styropianowe wypełnienie.