-
Po odłączeniu sondy na pewno zarejestruje błąd. Ale czy wywali marchewkę to nie wiem. Na pewno też komputer w takim wypadku przejdzie na mapę z symulowanym sygnałem sondy. O ile w wolnossaku nic nie powinno się dziać tak przy TB nie wiem czy będzie normalnie w pełnym zakresie pracować. W sumie nie masz nic do stracenia.
-
Koledzy a może katalizator zapchany i sonda źle odczytuje??Po przegonieniu auta jak to się mówi wali jajem;) po odłączeniu na pewno wywali błąd,ale jak nie odepnę i nie sprawdzę jak się zachowuje to nie będę wiedział nic w tym temacie.
Wjechałem na kanał szukam sond na wydechu a tu....niespodzianka,mam tylko jedną sonde zaraz za turbo(komp pokazał 1sonde za katem).....namierzyłem wtyczke i rozpiąłem,wyjazd na próbe gaz do dechy i to samo:mad: macie jakies pomysły?po wykasowaniu błedu po ponownym uruchomieniu silnika problem wrócił.
Panowie jakim programem się połączyć żeby z czytać logi??
Masa powietrza u mnie wynosi 37-39kg/h na nagrzanym silnik na wolnych obrotach(biegu jałowym) jaka powinna być wartosć prawidłowa??
-
-
No i wszystko jasne. Masa powietrza na jałowym nagrzanym silniku powinna być ~18kg. Ty masz za dużo. Dużo za dużo dlatego masz szarpanie. Oczywiście to nie jedyny powód ale przepływka do wymiany.
-
Podłaczyłem dzis przez unidiaga i całkiem inne wartosci...przepływka pokazała 17-19kg/h więc jest sprawna w takim razie....czas wtrysku 3200ms,sonda pokazala 300-1000na wolnych obrotach,wyskoczył bład P0221 usunelismy błąd jest wszystko wporządku jak narazie;)
-
To jakim cudem dwie skrajne wartości Ci pokazywało?
- - - Updated - - -
W związku z zarejestrowanym błędem przyjrzałbym się potencjometrowi gazu i przepustnicy. Może warto by było przeczyścić i sprawdzić złącza.
-
Pierwszy pomiar byl robiony na szybko z czytanie bledu ifacet lecial tam po parametrach nie wiadomo jakim programem,dzis podpialem na spokojnie ze znajomym i jest niby wporzadku...znow szarpanie wrocilo musze zajrzec w przepustnice innego wyjscia nie ma??
-
Szarpie Ci jak turbina ciągnie? Przy głębokim wciśnięciu gazu czy nawet przy lekkim dodawaniu?
-
przeważnie szarpie jak dochodzi do 3tys od5tys w gore ok,czasem jest mało wyczuwalne a czasem bardziej,wyczysciłem dzis przepustnice ale pewnie nie pomoże,a zajrzałem do swiec mam wsadzone GOLDEN LODGE 25RH,nie chciało mi się już zaglądać do tego potencjometru....
-
A kiedy te świece były wymieniane? To są dobre świece do TB z gtv. Do 166 inne są dedykowane ale już pal pies. Wiesz że musisz co 20 tys?