Wedle tego to wychodzi na to ze mam CF2
wg. eper-a po vin-ie też pokazuje CF2
http://www.alfaworkshop.co.uk/alfa_romeo_cf.shtml
Printable View
Wedle tego to wychodzi na to ze mam CF2
wg. eper-a po vin-ie też pokazuje CF2
http://www.alfaworkshop.co.uk/alfa_romeo_cf.shtml
No to ten numer sondy ktory podalem wczesniej. Jaki Ci blad wywala dokladnie? patrzyles na jej parametry podczas pracy?
Już wiem, że mam 4 sondy i uszkodzona sondę o nr. Bosch 0 258 986 602. Teraz pytanie czy ktoś wie o tanszym zamienniku?
Wysłane z mojego MZ601 przy użyciu Tapatalka
Jesli to sonda diagnostyczna to mozesz jezdzic dalej bez problemu, na wplyw mieszanki wplywaja tylko 1sze sondy na kolektorach.
Tak sądzę,ale po coś ona tam chyba jest. Poza tym check engine...
Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
Jaki blad Ci wywalilo?
Nie mam kompa przy sobie. Sprawdzę to napiszę
Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
silnik 932A1 jedna sonda a 932A11 po 10-2000r 4 sondy (192km)
Zatem błedy zczytane:
P0159 - Sygnał lambda 2 za kat. (powolny) - niski sygnał - zapisany kontrolka wł
P1175 - Skład mieszanki 2 (multiplikatywny) - Wysoki sygnał
P1172 - Korekta mieszanki(multi..) - Wysoki Sygnał
Zaznaczam, że auto ma LPG.
Czy sonda mówi baj baj??
Właśnie mi się przypomniało...wstyd się przyznać.
W zeszłą wiosnę przy okazji wymiany cewki i świec okazało się, że harmonijka na dolocie jest pęknięta. Z braku nowej na stanie ta dziurawa została szczelnie okręcona szarą taśmą naprawczą:stupid::stupid:. Problemu nie było, silnik chodził idealnie. Coś czuję, że jednak prowizorka zakończyła żywot i przez to takie błędy. Z drugiej zaś strony myślę sobie, że sonda za katalizatorem nie powinna mieć wiele wspólnego z dolotem. Wszak sprawdza ona chyba tylko działanie katalizatora. Czy się mylę??
Podepinij jeszcze kompa i zobacz jak pracuja wszystkie. Ale wychodzi ze posypala sie wlasnie diagnostyczna na 2 glowicy. Jak bedziesz mial nieszczelny dolot to silnik bedzie falowal itd.
Jeszcze przyszlo mi do glowy... zobacz na korekty krotkoterminowe i dlugoterminowe... bo powodem moze byc albo faktycznie lewe powietrze, nieszczelny wydech ale moze byc tez maf...