-
Założymy klub pokrzywdzonych przez Opla, bo to ich bubel! :P Liczenie zębów na trybach to nic przyjemnego. Przy wysokich obrotach jakoś tak wchodzą te biegi, ale to aż wstyd dać się komuś przewieźć :D
maarkuss, coraz bardziej mnie przekonujesz do pogrzebania przy tym, jeżeli jeszcze dałoby się coś z wibracjami poprawić, to byłoby fajnie.
-
ja osobiście walczyłem też swego czasu z wibracjami, dwumas, sprzęgło , docisk, poduszki, koło pasowe wału korbowego wymieniłem i lipa tak samo jest, ale przypadkiem, jak szukałem na Opla stronach czytałem o tych skrzyniach F40, wpadł mi teaki jeden komentaż pewnego gościa który opisywał ten problem trzpienia w skrzyni, jak jest krzywy to on może powodować wibracje przez skrzynię, ja osobiście dowaliłem bo poduszki wszystkie kupłem ale te z taniej półki, a tak się nie powinno robić, bo na tych najtańszych jest tak samo, jak zmieniać poduszki to te z najwyższej półki, pisze to bo może być problem z podużką pod skrzynią ta na łapie, jak siadła to ona powoduje przedewszystkim haczenie biegów
-
Czy ktoś porównywał, sprawdzał może (mechanizm na skrzyni) chodzi mi o taką blaszke przy lewej lince zaraz za mocowaniem na mechaniżmie tak jak na filmie , jest tam luz, czy wszystko ok ?
http://www.youtube.com/watch?v=8_H1y...ature=youtu.be