u mnie nie odbija, zostaje wciśnięty.
Printable View
u mnie nie odbija, zostaje wciśnięty.
Czyli tak jak powinien.
Zależy czy w środku jest sprężynka czy nie ma, jak jest to odbija, jak nie ma to nie odbije, proste. W 146 (przynajmniej w moim roczniku) jest sprężynka i przycisk odbija. Co do ogrzewania to kontrolka na desce rozdzielczej Ci się zaświeca jak włączasz? Bo nie napisałeś tego.
No to chyba były różne te pstryczki.W 145 i 146 które miałem przyciski zostawały wciśnięte,w 155 nie,
Tak się chwaliłem jak to wygląda u mnie a wczoraj okazało się że nie działa mi podgrzewanie:) I teraz pytanie jak działa układ, tzn. czy jeśli padnie przekaźnik (teraz go nie słychać) to nie działa też kontrolka w zegarach?? Bo włączam grzanie i nie dzieje się kompletnie nic.
Jeżeli nie dzieje się nic i przekaźnik nie cyka to raczej będzie wina przekaźnika. U mnie przekaźnik cykał, a przycisk odbijał (ale jak go przytrzymałem to kontrolka się świeciła, także jakiś odzew był). Pewnie przekaźnik nie podaje prądu na układ to i kontrolka się nie zaświeca.
Jak będzie przekaźnik spalony to kontrola mimo wszystko się zaświeci, jeśli bezpiecznik się spali to dopiero kontrolka się nie zaświeca.
@Nudelek: wygląda na uszkodzoną manetkę. Dla pewności czy to tylko manetka weź kogoś do pomocy i niech jeden trzyma wciśnięty przycisk a drugi niech zbada miernikiem czy dochodzi prąd na tylną szybę.
Hmmm, w sumie tradycyjnie zapomniałem o najprostszym - bezpieczniku:) Muszę przejrzeć wszystkie po kolei, może coś jeszcze wyjdzie.
U mnie nie było przekaźnika. W związku z tym kontrolka też się nie zapalała. Żeby grzanie się włączyło to muszę kilka razy nacisnąć guziczek, a żeby wyłączyć zawsze muszę wcisnąć guzik dwa razy :P
Jak ma odbijanie guziczka do automatycznego wyłączania się grzania?