u mnie nie odbija, zostaje wciśnięty.
u mnie nie odbija, zostaje wciśnięty.
If you just let me I'll find a way
To ease your mind and for you to stay
And I will untie all the ropes
It's hard for me but believe me, I'm trying.
Czyli tak jak powinien.
Zależy czy w środku jest sprężynka czy nie ma, jak jest to odbija, jak nie ma to nie odbije, proste. W 146 (przynajmniej w moim roczniku) jest sprężynka i przycisk odbija. Co do ogrzewania to kontrolka na desce rozdzielczej Ci się zaświeca jak włączasz? Bo nie napisałeś tego.
159 SW 1.9 JTS 16V 2006r.
147 1.9 JTD 8V 2004r.
No to chyba były różne te pstryczki.W 145 i 146 które miałem przyciski zostawały wciśnięte,w 155 nie,
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
Tak się chwaliłem jak to wygląda u mnie a wczoraj okazało się że nie działa mi podgrzewanieI teraz pytanie jak działa układ, tzn. czy jeśli padnie przekaźnik (teraz go nie słychać) to nie działa też kontrolka w zegarach?? Bo włączam grzanie i nie dzieje się kompletnie nic.
Jeżeli nie dzieje się nic i przekaźnik nie cyka to raczej będzie wina przekaźnika. U mnie przekaźnik cykał, a przycisk odbijał (ale jak go przytrzymałem to kontrolka się świeciła, także jakiś odzew był). Pewnie przekaźnik nie podaje prądu na układ to i kontrolka się nie zaświeca.
Jak będzie przekaźnik spalony to kontrola mimo wszystko się zaświeci, jeśli bezpiecznik się spali to dopiero kontrolka się nie zaświeca.
@Nudelek: wygląda na uszkodzoną manetkę. Dla pewności czy to tylko manetka weź kogoś do pomocy i niech jeden trzyma wciśnięty przycisk a drugi niech zbada miernikiem czy dochodzi prąd na tylną szybę.
159 SW 1.9 JTS 16V 2006r.
147 1.9 JTD 8V 2004r.
Hmmm, w sumie tradycyjnie zapomniałem o najprostszym - bezpiecznikuMuszę przejrzeć wszystkie po kolei, może coś jeszcze wyjdzie.
U mnie nie było przekaźnika. W związku z tym kontrolka też się nie zapalała. Żeby grzanie się włączyło to muszę kilka razy nacisnąć guziczek, a żeby wyłączyć zawsze muszę wcisnąć guzik dwa razy
Jak ma odbijanie guziczka do automatycznego wyłączania się grzania?