Czerwoną
Printable View
Czerwoną
Moj jest czarny jakby brudny
Wysłane z mojego HUAWEI G510-0200 przy użyciu Tapatalka
Moze przesto podczas szybkiego np. Uniku czuc troche wiekszy opor?!!
Alle to przez to moze tak byc x???
A odpowietrzyłeś sobie układ tak jak pisałem? Bo chyba nie, więc zrób to po wymianie płynu i sprawdź sytuację. Nic nie syczy podczas skręcania kołami? Jak syczy to pompa, jak nie syczy a ciężko chodzi to maglownica
U mnie zawsze rano jak temperatura jest poniżej ok 5 stopni to zaraz po rozruchu auta, mam ciężej "ruszyć" kierownicą w lewo i w prawo. Jak już tylko użyje troszke siły na minimum skrętu wszystko działa jak powinno- lekko. Pompa dźwięków nie wydaje. Dziwna sprawa. Najgorzej było w mrozy, aż któregoś razu (-15st) po odpaleniu auta wypchneło złączkę na przewodzie obok chłodniczki oleju. Przeczytałem, że pomoże wymiana płynu bo koloru najlepszego nie miał. Tak czy inaczej płyn zleciał i wyjścia nie było ;) Przepłukałem układ 3 razy i zalałem czerwonego MOBILA ATF. Znaczącej poprawy nie widzę, choć jest troszkę lepiej. Zauważyłem, że w większe mrozy jak przekręcę kierownicą w lewo i prawo przed uruchomieniem auta jest dużo lepiej wykonać pierwszy manewr... Czyżby pompa siadała mimo, że jest cicha? A może mam jakąś kluchę w układzie ?! Rok temu zimą też tak było...
Ile płynu wchodzi do wspomagania kierownicy:confused:
I jaki polecacie?