Kurde szukalem szukalem ale nie znalazlem gniazda zadnego;/ dam jeszcze 2 zdjecia pogladowe
Załącznik 121588Załącznik 121589
Printable View
Kurde szukalem szukalem ale nie znalazlem gniazda zadnego;/ dam jeszcze 2 zdjecia pogladowe
Załącznik 121588Załącznik 121589
Pod filtrem paliwa
Załącznik 121591
nr 3 to jest czujnik wody w filtrze, możliwe że poprzednik ułamał czujnik i go zastąpił standardową zaślepką dołączaną z filtrem paliwa.
http://allegro.pl/alfa-156-147-gt-fi...897785701.html
kolego to bankowo wtyczka od czujnika wody w paliwie, założę się, że masz na dole filtra czarny zakręcany korek (nowy filtr paliwa zawsze ma tą zaślepkę zakręconą przez producenta) ponieważ po jej odkręceniu wkręcasz czujnik wody, do którego wpinasz ową wtyczkę. Wnioskuję, że ktoś kiedyś pewnie wymieniał filtr i nie zakręcił czujnika tylko zostawił zaślepkę-korek i teraz dlatego nie masz gdzie podpiąć wtyczki:) pewnie będziesz musiał kupić czujnik, wkręcić go w filtr i wtedy wpiąć wtyczkę;)
Tu masz co nieco o czujniku: http://www.forum.alfaholicy.org/166/...ze_paliwa.html
U nas mechanik matoł wyrzucił filtr z czujnikiem na śmietnik, a że w nowym nie było do czego to wtyczki nie przypiął. Nic się nie świeciło tzn git. Skasować frajera i cześć pieśni. Dobrze że kontener wywozili raz w tygodniu. Nie oddałbym swojej alfy do serwisu.
A czy centralka alarmowa jest potrzebna do działania centralnego zamka?
Sorry za zejście z tematu.
A ja się tak dołącze bo mam pytanie co do tego czujnika, w mojej alfie 2.4 cf2 też mam tą wtyczkę luźną i zaślepkę w filtrze, ale fes nie wywala żadnych bledow dotyczacych tego czujnika więc czy są jakieś poważne konsekwencje nie posiadania tego czujnika?? chodzi mi o to czy np komp nie wchodzi w tryb awaryjny itp. ??
Centralka alarmu a centralka zamka to osobne sterowniki :)
Czujnik wody we filtrze jest nie monitorowany przez ECU. To jest takie info dla użytkownika :)
Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
Do działania centralnego zamka potrzebny jest odbiornik pilotów i tzw. moduł komfortu (biały, zielony lub brązowy) mocowany nad nogami pasażera za poduszką. Centrala alarmowa jest do wycia i migania (świateł i diody) ;-)
Macie koledzy racje, przy filtrze jest biala nakretka od spodu dlatego kosta nie jest podpieta. A czy cos moze sie stac jesli nie bedzie tego czujnika przy filtrze??
Nic, tylko brak info o wodzie w filtrze.