hahaha czego Ty chcesz sie dowiedzieć a może chcesz naprawić auto przez neta? :D
Printable View
To zależy jak ktoś podchodzi do naprawy. Ja wymieniałem kompleksowo, tarczę, docisk i łożysko oporowe, dodatkowo zimering na wale korbowym, zimering na wałku skrzyni biegów, wysprzęglik hydrauliczny.
Ale to wiąże się z niemałym kosztem. Chodzi mi o to czy sama tarcza powinna załatwić sprawę.
Częściej pada docisk i łożysko.
Ale gdyby padł docisk słyszałbym stukanie, gdyby padło łożysko to wcale bym nie wysprzęglił auta albo nie ruszyłbym nawet z miejsca.
I jeszcze jedno pytanie. jakie jest oznaczenie sprzęgła do ar 145 1.6 boxer i gdzie go szukać?
Ja za komplet sprzęgła do boxera zapłaciłem 200 zł Valeo z wyprzedaży magazynowych. Musisz i tak rozebrać i bez zgadywanek będziesz wiedział co jest uszkodzone, pewnie tarcza zjechana do nitów a i słoneczko docisku mocno wytarte przez łożysko oporowe
Dzięki wielkie za odpowiedzi. Jednak wymienię komplet bo prędzej czy później itak mnie to czeka
SPRZĘGŁO WYMIENIA SIĘ W KOMPLECIE
http://www.forum.alfaholicy.org/145_...st1075773.html
Kolego jak dobierzesz się do sprzęgła to rób komplet. Ja rozumiem, że kasa czasem stanowi pewną barierę ale lepiej trochę poczkać z wymianą (jeśli to możliwe) i wymienić wszystko niż robić to po trochu.