-
Czujnik ciśnienia doładowania czyściłem.
Jutro jeszcze sprawdzę jeszcze raz doloty tzn wyciągnę i ciśnieniowo zbadam IC.
I wężyki overboosta jeszcze raz zerknę chociaż są nowe ok 2000tyś km mają
A ten 2T co ma za działanie?
A korekty mieszczą się w normach? te pozostałe
-
Olej 2T powinien ci zmniejszyć tą korektę dodatnią.
-
A myslaqlem ze to ja mam problem ze spalaniem 5,5 mniej wiecej na 100 km . Pokazuje ze spala w danym momencie przy 100km/h 4.1 litra bieg piaty a tak naprawde dzies kolo 5,5 bierze. Jak tankuje 20 litrow ON na stacji lotos ale tego ulepszonego to przejade 400 km w miare spokojnej jezdzie wiadomo jak sie nagrzeje silnik to lubie go deptac .Jak mialem roiony test przelewowy to jeden wtrysk odbiea od reszty i zima jak postoi w duzych mrozach to musze go krecic ze 3 raz. Dlateo chociaz staram sie dbac o rope i leje co najlepsze. Bo przy zwyklym ON spala mi okolo 8 L na 100 jazda ekonommiczna. Mam tez wrazenie ze cos mi przeklamuje wskaznik na kompie i ten normalny tez bo jak na kompie pokaze ze jeszcze mam do przejechania 170 km to juz mi sie rezerwa zapala.
-
No ja jak zrobię 200 i zaleje do pełna to 20 litrów wchodzi czasem 18 he:)
-
To spalanie masz jak w dobrym TS'ie :D
Olej 2T powinien zmniejszyć dodatnie korekty. Na ujemne nie będzie miał wpływu, zalej (około 200 ml na bak) i zrób po około 100/200 km znowu logi. Wcześniej nie ma sensu ponieważ wszystko się musi "ułożyć".
Pandeska nie martw się, ten typ tak ma i lubi kłamać. Jak nie zawyża co się rzadko ale jednak zdaża :P, to zaniża. Mi np. pokazuje uparcie 4.6 a wychodzi 5.3, a czasem i nawet 5.6 a komp swoje.
-
Widzisz ale martwi mnie fakt dlaczego tak duzo mi pali na gorszej mieszance zeby az do 8 litrow przy bardzo spokojnej jezdzie to torche lipa . Teraz np. 20 litrow starczyli mi tylko na 360 km , z czeo 90 % trasa reszta to miasto . Komp pokazywal 4.2 srednie skolei . A tankowalem lepsze paliwo jak zwykle ... Wiec tak srednio jest cos nie hallo
Musze Ci przyznac ze wczesniej miale m fiata stilo 1.9 JTD i jak zatankowalem do pelna czyli okolo 55 litrow to potrafilem na nim zrobic 1200 km a tu 65 litrow tanke i jest problem...
-
Dzisiaj wymontowałem IC i sprawdziłem ciśnieniowo zmontowałem i wszystkie połączenia turbo-kolektor sprawdzone chemią 200% szczelne.
Dla pewności zmieniłem przewody podciśnieniowe overboosta.
Pośmigam zrobię logi i zobaczymy.
-
Pandeska, może też coś masz nie tak ze składem mieszanki.. Bo aż się wierzyć nie chce żeby aż taka różnica była między zwykłym, a tym super. Chyba że na tej stacji leją duuzo innych rzeczy poza paliwem do zwykłego on. Spróbuj może zmienić stacje na kilka tankowań.
-
Pandeska - masz za dużą rozbieżność. coś musi być nie tak. Przejedź się przez miasto z logowaniem, bo bez tego, to jest zwykłe gdybanie.
-
Kable mam ale lapek mi się spieprzył więc nawet aktualnie nie mam jak tego zbadac ... Ale tak jak mowilem wczesniej 8 miesiecy temu robilem test przelewowy i jeden wtrysk troche podawal za duzo . Ciekaw jestem czy moze miec to az taki duzy wplyw na spalanie , a przynajmniej na tyle zeby mowic tu juz o litrach.