Myślę, że już by na to wpadli. Nie tak łatwo z nimi, skoro niektórzy nie naklejają nawet plastikowych emblematów po lakierowaniu. Ale dorze już cicho sza :-)
Printable View
Myślę, że już by na to wpadli. Nie tak łatwo z nimi, skoro niektórzy nie naklejają nawet plastikowych emblematów po lakierowaniu. Ale dorze już cicho sza :-)
Hm w jakim serwisie ? mialem w planie odwiedzac skp tylko ;p
lapka kabel i fes'a ;p
Wiesz kto ma z userow czujnik ?
Dobrze by bylo gdybys wstawil ktos z zdjecie w poblizu 200k km dla porownania ;p
ale patent niezly gratuluje pomyslu ;p
W sumie jak handlarze tu zajrza to beda mieli dobry patent ;p
Yhm ale to idzie rownolegle od tej gumy ta?(wytarcie)
Być może ;-)
To naklejka z logiem Alfa Romeo. Teraz nie pamietam co przedstawia ale byłem pewny ze zwykle bywała w innych które oglądałem. Ale po szybkim review widzę ze rzeczywiście jest nadmiarowa, zreszta widać że jest bardziej wytarta niż pozostałe co świadczy o tym że jest na innym papierze i innym mniej trwałym nadrukiem robiona.
Popatrz w serwisach z ogłoszeniami tam gdzie jest otwarta klapa silnika, na niektórych dobrze widać. Celuj w zapowiedziany przebieg od 175k do 250k km.
Dla porównania masz ten link niby 125k km
http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-des...C32402062.html
i ten 192k km
http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-alf...C31202546.html
Może nie znajdą, w końcu nie piszemy w ogólnym wątku o posadach przy zakupie 156. Poza tym z tymi naklejkami jest chyba problem, do tego trzeba by było je odpowiednio wytrzeć. Skoro nie zwracają uwagi na szyby z oznaczeniem z różnych lat albo nawet nie ori to o czym tu mówimy.
Nom w sumie tak ;p no to byłoby wszystko na co mam zwrócić uwagę ?;p
Jakbyś się jednak na 1.9jtd skusił to służe pomocą;)
Tylko ja szukam po fl:D
A jeden gosciu twierdzi ze bierze mu oleju 0.2l na 10 k norma? 1.9 jtd 140 km
Przy 2.4 20V polecałbym jeszcze po uruchomieniu zimnego silnika od razu go trochę przygazować. Jeśli usłyszysz "gwizdek" to zapewne będzie urwana szpilka w kolektorze wydechowym i przedmuchy z tego tytułu. Standardowa rzekłbym usterka.
Zwróć też uwagę czy przy dynamiczniejszym rozpędzaniu podczas skręcania nie czuć drgań - mogą chyba one świadczyć o kończących się przegubach, a te potrafią padać.
EDIT:
Jeśli chodzi o spalanie podawane przez komputer, to w ogóle nie zwracaj na to uwagi. Mi z reguły podaje wartości zaniżone o 30-40%! Z kompa średnie 6,1 - a z dystrybutora np. 8,3.
Witam,
ta alfa jest od handlarza p. Krzysztofa - specjalizuje się głównie w alfach. Sprowadza, robi co trzeba i sprzedaje. Żeby nie było - nie jest to reklama ani anty reklama.
Już kilka osób z forum kupiło u niego auta i chyba są zadowolone. Sam byłem zainteresowany jego 156 SW TI jakieś 2-3 miesiące temu. Dla mnie barierą była cena (ale nie oglądałem auta) i właśnie pakiet TI.
Zapytaj go o jakieś zdjęcia tuż po zakupie, będziesz wiedział na czym stoisz. Jeżeli stan tuż po zakupie nie odbiega zbytnio od stanu aktualnego oraz mechanicznie będzie w porządku to życzę udanych zakupów :). Tylko moim zdaniem 18400zł to wygórowana cena jak za to auto. Wg mnie realna cena za zadbany egzemplarz z rocznika 04/05 to +/- 16000zł. Tyle że ciężko znaleźć zadbany :)
Pozdrawiam,
arteg