Cały przegub zewnętrzny tyle kosztuje a mechanik może ci policzyć ze 150 za robote.
Printable View
Cały przegub zewnętrzny tyle kosztuje a mechanik może ci policzyć ze 150 za robote.
Sprawdź czy mechanik dobrze dokręcił wszystkie śruby (mocowania poduch, sanek zawieszenia itp.) U mnie jedna niedokręcona śruba sanek zawieszenia powodowała dokłądnei taki objaw.
Ale mi to się wydaje, że raczej nie zawieszenie. Zanim wymieniłem wahacze dolne L+P to też pukało, ale inaczej. Po wymianie jakiś czas nie pukało i znowu zaczęło, ale to nie te same co przed wymianą wahaczy. Jakby coś innego :D Podczas skręcania nie puka :D
A może właśnie któraś śruba nie jest dokręcona od wahacza miałem kiedyś tak jak kupiłem alfę i pukało nie wiedziałem co to dopiero na przeglądzie koleś mi powiedział ze mam luźną śrubę trzeba dokręcić więc to zrobiłem i od razu cisza.
Witaj, szczerze mówiąc mam ten sam objaw.. tzn. jak włączę pierwszy bieg i ruszę gwałtownie to puka z prawej strony, dziwny stuk w podłogę, przyspieszam i hamuje.…jak szarpię autem tzn.. dodaje gazu .PUKNIĘCIE .puszczam..dodaje gazu PUKNIĘCIE puszczam
----------------------------------------------
Przeguby powymienianie z każdej jednej strony zewnętrzne od strony koła i wewnętrzne, wahacze górne, dolne, łączniki stabilizatora, końcówki drążków kierowniczych, drążki kierownicze, gumy stabilizatora, wszystkie 3 poduchy wymienione (silnika, skrzyni i środkowa).
Może wina leży, po stronie mostu, wózka http://www.forum.alfaholicy.org/zrob_sam/88297-regeneracja_zawieszenia_podpory_tylnego_mostu_spor twagon_q4_crosswagon.html