Czekam na charakterystykę
Printable View
Czekam na charakterystykę
Wiesz coś więcej niż katalog boscha i eper?
Wiesz jak działa czujnik ciśnienia?
edit:
Jeżeli charakterystyki są takie same to ja nie widzę różnicy.
Może trochę z pewnością przesadziłem, podeślę dowody później.
Maćku, szanuję Twoje zdanie, ale mógłbyś coś więcej napisać? Nie chciałbym zamienić "dobrego na nowe" szczególnie, że dzieci jeść wołają ;)
(a poza tym, lubię nie tylko wiedzieć, ale także rozumieć - przynajmniej staram się :-))
Jeden z nich mierzy ciśnienie a drugi ciśnienie i temperaturę to jakim cudem mogą być zamienne? Jeśli z czujnika nie dochodzi jedna informacja to ECU przyjmuje stałą wartość domysna dla tego czujnika, a to ma wpływ na moc , spalanie itd
Ten pierwszy ma w katalogu oznaczoną "formułę" DS-S3-TF, a ten drugi DS-LDF6-T, co to oznacza?
No więc sprawdziłem w MES i ten czujnik pokazuje temperature powietrza (turbo), więc...? Dobry, czy niedobry....?
Na 95% dobry.
Sprawdź jeszcze czy wartość się zmienia. Ew. czy pokrywa się mniej więcej z rzeczywistością (najlepiej po odpaleniu czy tam wieczorem jak silnik jeszcze zimny będzie).
Po normalnej jeździe - silnik rozgrzany do 87 stopni - temp powietrza na turbo była 44 stopnie (na postoju).
Bosch 0 281 002 437 to fiatowski 73503657
Bosch 0 281 006 028 to 55219298
i teraz ... jak się wbije w ePera pierwszy numer czyli 73503657
to system zamówi i tak czujnik 55219298 , czyli zastępuje on ten produkt i jest kompatybilny
Być może kompatybilność jest tylko w jedną stronę.