Po rabatach w IC cały zestaw masz za 3900 pln. Oczywiście LUKa.
Sent from my RM-914_eu_poland_362 using Tapatalk
Printable View
hmmm do 2.4 dwumas kosztuje tyle ile dwumas i sprzegło do 1.9 . Ciekawe dlaczego aż taka kolosalna różnica w cenie .
no niestety, tez się z tego powodu jakoś szczególnie nie cieszę :P
..ale pomyśl za to jak nasze jadą :) ...patrząc na parametry Twojego to juz nawet okazyjna cena za przeniesienie takiego momentu napędowego na koła :D
PS..ciekawe, bo mielismy podobne autka i te same silniki w historii :cool:
wiadomo że jak każdy zapewne wolałbym nie płacić za coś więcej jak można mniej ale liczyłem się z tym że to auto nie będzie tanie i jakoś szczególnie nie przeszkadza mi to bo liczy się radość z jazdy i nie banalny wygląd :)))
ale ...nie ukrywam zdziwienia odnośnie różnicy w cenie jaka jest za zestaw do 2.4 a do 1.9 . myślisz że do bmw , audi o podobnych parametrach podobnie to wygląda ?
Wysprzęglik jest tańszy od usługi ponownego demontażu i montażu skrzyni. Więc nie widzę sensu oszczędzać tych 300 zł (jeśli tyle faktycznie kosztuje część oryginalna, kiedyś się orientowałem to chyba 600 czy 700 zł kosztowała ta część w ASO). A niestety nie jest to jakiś supertrwały element.
Valeo do 2.4 już nie istnieje. Masz tylko komplety LUKA. Tzn. Nie komplety, bo w IC jest niedostępny. Każdą część osobno zamawiasz. Dolicz jeszcze do tego 80 zl uszczelniacz tył silnika, odrazu olej do skrzyni MATRYX ok. 50 zl za litr i płyn hamulcowy. Oryginalne dwumasy siedzą wlaśnie luka z nabitymi dodatkowo numerami oe.
Jestem świeżo po wymianie więc wiem o co chodzi "-)
Sent from my RM-914_eu_poland_362 using Tapatalk