hmmm do 2.4 dwumas kosztuje tyle ile dwumas i sprzegło do 1.9 . Ciekawe dlaczego aż taka kolosalna różnica w cenie .
no niestety, tez się z tego powodu jakoś szczególnie nie cieszę
..ale pomyśl za to jak nasze jadą...patrząc na parametry Twojego to juz nawet okazyjna cena za przeniesienie takiego momentu napędowego na koła
PS..ciekawe, bo mielismy podobne autka i te same silniki w historii![]()
Ostatnio edytowane przez tommi ; 10-04-2014 o 21:58
Blue....
"Life is racing, everything else is just waiting" - Steve McQueen
wiadomo że jak każdy zapewne wolałbym nie płacić za coś więcej jak można mniej ale liczyłem się z tym że to auto nie będzie tanie i jakoś szczególnie nie przeszkadza mi to bo liczy się radość z jazdy i nie banalny wygląd))
ale ...nie ukrywam zdziwienia odnośnie różnicy w cenie jaka jest za zestaw do 2.4 a do 1.9 . myślisz że do bmw , audi o podobnych parametrach podobnie to wygląda ?
Wysprzęglik jest tańszy od usługi ponownego demontażu i montażu skrzyni. Więc nie widzę sensu oszczędzać tych 300 zł (jeśli tyle faktycznie kosztuje część oryginalna, kiedyś się orientowałem to chyba 600 czy 700 zł kosztowała ta część w ASO). A niestety nie jest to jakiś supertrwały element.
Ostatnio edytowane przez tommi ; 10-04-2014 o 23:42
Blue....
"Life is racing, everything else is just waiting" - Steve McQueen
Valeo do 2.4 już nie istnieje. Masz tylko komplety LUKA. Tzn. Nie komplety, bo w IC jest niedostępny. Każdą część osobno zamawiasz. Dolicz jeszcze do tego 80 zl uszczelniacz tył silnika, odrazu olej do skrzyni MATRYX ok. 50 zl za litr i płyn hamulcowy. Oryginalne dwumasy siedzą wlaśnie luka z nabitymi dodatkowo numerami oe.
Jestem świeżo po wymianie więc wiem o co chodzi "-)
Sent from my RM-914_eu_poland_362 using Tapatalk