moze odpływy macie niedrożne po zimie, jakies liscie, duperele.
Printable View
moze odpływy macie niedrożne po zimie, jakies liscie, duperele.
Było juz coś podobnego:
http://www.forum.alfaholicy.org/145_...przecieka.html
ps.Antek I Puotek macie takie same avatary :)
Tam o co innego chodzi u mnie to jest po deszczu skąś woda spływa i się tam dostaje.
Witam
KUBAS miałem kiedyś podobny problem z podłogą po stronie pasażera.U mnie przyczyną był zatkany otwór odpływowy w podszybiu,cała woda po deszczu czy myciu spływała do wnętrza przez otwór wirnika nawiewu,jest on akurat po stronie pasażera pod filtrem pyłkowym (a nie przez ten w podszybiu który u mnie znajduje się w okolicach silnika wycieraczki).Po przetkaniu jest suchutko.
u mnie woda do bagażnika dostaje się przez śrubę mocującą plastikową osłonę zamka. na niej umieszczony jest tez zaczep do mocowania bagażu. po prawej stronie
Wytrzyj wszystko do sucha, wyłóż papierem, zamknij klapę i polej wodą, tylko nie za dużo bo utopisz małą:P
Najpierw polej na dach, potem wejdź do środka (przez drzwi) i badaj gdzie papier zaczyna moknąć, jak nie moknie to lej po szybie i szczelinie klapa-buda, itd.
Zobacz bo może woda nie bierze się z bagażnika. Może przesiąkać gdzieś z boku
Jak ściągniecie wykładzinę tylnej ściany bagażnika to zobaczycie otwory technologiczne w ścianie tamtędy wlewa się woda, ja u siebie też miałem problem z wodą w bagażniku.
polewałem z węża byłem na myjni. nic nie wleciało do środka. sucho