-
-
jest 6 tulejek wahliwych, których nie należy zastępować PU
-
możesz rozjaśnić dlaczego nie należy zastępować tulejek wahliwych tulejkami PU?
-
żeby zawias mógł swobodnie pracować we wszystkich zaprojektowanych płaszczyznach
PU może pracować tylko w jednej
z tego co czytałem to może też powodować zużycie mocowań wahaczy do ramy
-
dlaczego 6 wahliwych?
w mojej były (raczej) oryginalne i tylko 4 wahliwe od strony koła, a od wózka zwykłe
-
zmienili w fałkach wahacz od sprężyny na taki wyposażony w dwie wahliwe, i z tego co wiem to zaczęli takie stosować we wszystkich wersjach silnikowych
-
heh zgłębiłem nieco temat, byłem wczoraj na stacji diagnostycznej i zawias jest w stanie idealnym wszystkie gumy sztywne, jedynie na jednym łączniku był lekki luz i teraz pytanie skąd spory negatyw u mnie, domyślam się że jednym z powodów jest koło 18 o szer. 9 cali + jeszcze dystans 20 mm ;)
-
W mojej alfie dwie przednie tuleje tylnego, dolnego wahacza są w złym stanie. Wymieniać wszystkie pozostałe czy pozostałe na razie sobie darować? (Na diagnostyce nie wyszły na nich luzu)
Wysłane z HTC One
-
-
Podam czy po zdjęciu wahacza aby wymienić te dwie dole tuleje warto od razu wymienić pozostałe tuleje w tylnym zawieszeniu (tak, żeby za 2 miesiące znowu tam nie grzebać)? Czy też może jest tak że te górne zużywają się dużo wolniej i ich wymianę można sobie (dopóki nie stuka) darować. A może dostęp do nich jest na tyle trudny że jednak warto po zdjęciu wahacza profilaktycznie i za te górne się zabrać?
Wysłane z HTC One