Witam tak jak w temacie koła nie stoją prosto którą częśc zawieszania mam do wymiany ?
Witam tak jak w temacie koła nie stoją prosto którą częśc zawieszania mam do wymiany ?
gtv fabrycznie ma negatyw, jednakże jeśli jest bardzo duży to możliwe że wszystkie gumy zawieszenia będą do wymiany (a to dość spory koszt), dodatkowo negatyw optycznie powiększają duże koła i dystanse
najlepiej podjedz na szarpaki, na stacji diagnostycznej i sprawdź jak ma się zawieszenie
Sprawdź zbieżność i pochylenie w warsztacie.
Wysłane z HTC One
8 tulei gumowych (Tedgum) wszystkich czterech dolnych wahaczy to koszt około 300 zł plus robocizna
niedawno robiłem u siebie i przyznam, że nie ma lekko, ale satysfakcja po tym była ogromna, bo sam wszystko zrobiłem
proponuję zabrać się za to czym prędzej, bo szkoda opon, łożysk i nawet tylnego 'wózka' jak zaczną wahacze ocierać o uszy mocujące kiedy tuleje się całkiem zerwą
Ostatnio edytowane przez kudlaty_bytom ; 05-05-2014 o 19:56
verdebiancorosso
Ostatnio edytowane przez fajf ; 05-05-2014 o 20:30 Powód: 1
Zawieszenie jest takie samo.
Pamiętaj tylko przy zamawianiu, żeby dobre tuleje wewnętrzne kupic - zwykłe, nie wahliwe. Zewnętrzne są wahliwe.
Co do cen, zależy gdzie i czy masz jakieś upusty itp.
Wysłane z Pentagram Monster za pomocą Tapatalk
verdebiancorosso
no własnie z ciekawości lukam ale faktycznie trzeba dobrego sprzedawcy poszukać bo na alledrogo chcą 125 zł za 3 tuleje do wahacza przy amorku na jedną strone a gdzie reszta, no i mnie wychodzi 10 gum na dolne wahacze + 4 na górne żeby był komplet więc może się okazać że strongflex wyjdzie podobnie bo wychodzi koło 600 zł za 14 gum.
http://allegro.pl/tuleja-tuleje-waha...213302107.html
Ostatnio edytowane przez fajf ; 05-05-2014 o 21:40
dzięki wielkie będzie na pewno dla wielu pomocne
a PU wcale nie wychodzi tak źle skoro pełen komplet masz za 600 zł, tedgum pełny wyszedłby pewnie kolo 450
http://www.strongflex.eu/pl/gtv-spid...a-tylnego.html
a co ciekawego to z Twojego rysunku wynika że w obu wahaczach są identyczne po 2 tuleje czego bym się nie spodziewał
Ostatnio edytowane przez fajf ; 05-05-2014 o 21:52
Tak, w dolnych wahaczach masz parę od koła i parę od wózka.
Zostawiłem też widoczny i skreślony numer 23891 dla pokazania, że to jest błędnie krosowany zamiennik, a często się go spotyka. Ma być 25557 od wózka w obu!
Gdyby ktoś chciał wsparcia mentalnego do wymiany, to udzielamPotrzeba podnośnika dwukolumnowego, podnośnika hydraulicznego takiego do skrzyń biegów aby wahacze podpierac przy montażu i prasę. No i oczywiście determinację i samozaparcie, żeby samemu zrobić
a da się spokojnie w 2 godziny.
Wysłane z Pentagram Monster za pomocą Tapatalk
verdebiancorosso