-
Pewnie nie masz tej samej usterki co ja mialem bo u mnie auto nie podskakiwalo ale po najechaniu na nierownosc badz studzienke zarzucalo tylem, a zima na sliskiej nawierzchni normalnie prosto jechac sie nie dalo. Problemem okazal sie wygiety wahacz poprzeczny z tyłu. po wmianie i ustawieniu zbierznosci problem znikł.
-
No raczej tego samego nie mamy bo u mniie ewidentnie problem lezy po przedniej strone wozu... choc nie twierdze ze jesli to wina amortyzatorow to te z tylu sa bez winy...
Wczoraj zrobiłem test wjazd-zjazd z kraweznika, jazda po dziurach, nierownych płytkach i ewidentnie z prawej strony cos sie tlucze... :/ ile mam SKP odwiedzic zeby ktos cos wkoncu zobaczyl??? ;/
-
Jak byłem na SKP to też mi połowy luzów nie poznajdywali. Jedź lepiej do porządnego mechanika on podniesie i znajdzie luzy prędzej jak na SKP.
-
A może oponki w kiepskim stanie, ja też kiedyś miałem podobne objawy, na każdej nierówności walka. Pojechałem na szarpaki a gość bez wjeżdżania powiedział " nie ma co patrzeć, oponki" i miał rację.
-
Jeżeli masz możliwość to przejedź sie z kimś na dwa samochody.... równolegle po dziurach... wystarczy w tedy tylko spojrzec na koło ... zaraz widać czy amor tłumi czy koło sobie swobodnie jak piłeczka lata w nadkolu... Taka porada jak niechcesz nic rozbierać.
-
Oponki nowe, odpada... w poniedzialek wymiana amorków z przodu... po wymianie dam znac co i jak...
-
U mnie zbieżność pomogła (przypomnij macherom, że z tyłu też się reguluje! )
-
Witam ponownie. Już po wymianie - prowadzi się lepiej ale "został" jeden "problem" a mianowicie czesto na nierownosciach zwlaszcza poprzecznych zawieszenie (bo nie wiem co dokladnie...) wpada w dziwne wibracje i to raczej nie idzie od amortyzatora bo przed wymiana tez to zauwazylem... wyobrazcie sobie to tak: potrzascie reka i to mniej wiecej wyglada u mnie tak... czuje to tez na kierownicy... a luzow brak.... :/ wtf!
-
-
No ale czy po wymianie amortyzatorow mogla sie az tak geometria/zbieznosc przestawic??? I czy taki efekt moze dawac wlasnie geo/zbiez??? Bo potrafi mi tez autem zarzucic... amortyzatory pokazuja nadal dosc niska skutecznosc na stacji choc juz rowniutko (po 45 % na strone, skok 36/37mm) ale mysle ze to przez wielowahacz (taka wartosc skutecznosci...). Kurcze koncza mi sie juz pomysly...