-
12 wg rysunku wprowadza trochę w błąd- bo to odma pokrywa zaworów-wąż turbo-przepływka. Ty powinieneś mieć podłączone z akumulatorka podciśnień do overboosta, z niego krótki do gruszki. Kolejny jaki wychodzi z akumulatorka idzie do klapy gaszącej(powiedzmy przepustnicy), a trzeci wychodzący z akumulatorka łączy się z trójnikiem węża pompy serwo. Jest jeszcze czwarty mini wężyk który wychodzi z akumulatorka i zawraca do niego, ok 10-15cm długości.
-
To tak właśnie mam teraz podłączone. Będę miał chwile to zrobie logi bo coraz bardziej jestem pewien że kierownica turbiny stoi
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
-
-
Ktoś coś podpowie? Sam po testach widzę że silnik jest nie doładowany. Overboost działa więc na 99% kierownica stoi
-
Hej,
A możesz dodać jako załącznik w rar. Bo na sendspace chce mi instalowac jakieś dodatki.
Mam ten sam silknik co Ty i tez trochę już walczę tylko że u mnie pojawia się jeszcze błąd P0238.
-
Jak wrócę do domu to wrzucę
-
1 załącznik(i)
Logi w załączniku
Załącznik 138281
-
2 załącznik(i)
Widzę, ża masz podobną sytuację jak u mnie czyli niedoładowanie. Tylko, że u Ciebie zmierzone jest dość stałe a u mnie się zmienia mimo, że nie osiąga żądanego. Szkoda, że nie dorzuciłeś jeszcze pozycji gazu i mas powietrza. Wygląda jak zacięte kierownice w turbo ale dorzuć jeszcze powietrze i pozycję gazu.
Dla porównania zobacz moje na 3 i 4 biegu do pojawienia się błędu P0238.
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=138301&stc=1http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=138302&stc=1
-
Może u Ciebie też kierownica turbiny nie działa w pełnym zakresie. U mnie to chyba zupełnie stoi bo jak pisałem wcześniej podciśnienia miałem źle podłączone a w zasadzie to w ogóle nie podłączone i pewnie się zapiekła
-
No włśnie wygląda na zapieczone w jednej pozycji.
A próbowałes w FES-ie robić testy VGT?
Jeśli teraz masz dobrze połączone to z czasem może je rozruszasz.