wolisz żeby to okazało się skutkiem złej mapy?
Printable View
wolisz żeby to okazało się skutkiem złej mapy?
Program mam od kwietnia, a problem zaczął się w lipcu. Po za tym na hamowni nie było żadnych przerwań i kreski są dość "gładkie" - z resztą dość znany tuner i nie sądzę, żeby zaliczył wtopę. Zerknę do tego EGRu.
Panowie, problem dalej jest, EGR wykluczony. Znajomy mechanik zerknął i okazuje się, że faktycznie jeden wtryskiwacz stuka - pewnie to jest przyczyną problemu. Teraz takie pytanie, mam pełen pojemniczek mixola od Liqui Moly, kiedyś kupiłem ale jednak nigdy nie zastosowałem. Jak myślicie próbować tego użyć czy od razu lepiej wymienić wtrysk (mam możliwość kupna od znajomego za 200zł)?
wymienić
A czujnik położenia wału. Jakieś błędy na kompie??
Dodano po 2 minutes:
200 zł to nie koszt tylko w jakim stanie on jest?? Nie lepiej zregenerować własny
za wymianę iglicy i końcówki zapłaci więcej
Miałem go właśnie wieczorem podłączać pod kompa, ale kiedy jechałem do znajomego pasek klinowy strzelił - niestety... A też mieliśmy zobaczyć jutro co z nim bo zaczął piszczeć miesiąc po założeniu. Podłączymy do kompa przed wymianą wtryskiwacza. A no zobaczymy w jakim stanie, jak nie będzie stukał to go pewnie wezmę - jeżeli będzie lipa pewnie zregeneruje. Teoretycznie też może być coś z czujnikiem bo trochę ciężej mu po dłuższym postoju (2 dni) zapalić - ze 4 sekundy kręcenia rozrusznikiem, ale i to ponoć może być objawem zużytego wtryskiwacza.
Wtryskiwacz wymieniony, troszkę lepsza dynamika, ale problem dławienia się dalej jest, odpala trochę lżej, ale też bez szału. Pod kompem błędów nie ma :/ ...
W jaki sposób wyeliminowany został EGR? Wkładana była pełna zaślepka w celu przetestowania?
Nie wkładaliśmy zaślepki, mechanik coś tam przy nim majstrował, wyczyścił bo faktycznie był uwalony i twierdzi, że problem musi leżeć gdzieś w układzie wtryskowym bo EGR według niego jest OK. Choć faktycznie mam wrażenie , że od ostatnich zabiegów jest jakby kapkę lepiej i problem występuje rzadziej, ale to może dlatego że temperatury na dworze zmalały.