A co ma do tego bateryjka w kluczyku i wyłącznik "pożarowy"?
Printable View
A co ma do tego bateryjka w kluczyku i wyłącznik "pożarowy"?
Bateria w kluczyku - ma "siłę" aby komunikować się z centralnym zamkiem lecz po chwili brakuje jej energii na komunikowanie się z komputerem centralnym przez stacyjkę.
Wyłącznik "pożarowy" - "luźna kulka" nie załącza właściwie styków (znam takie co najmniej dwa przypadki).
Zobacz czy nie masz klemu plusowej luźnej ja w 156 miałem takiego zonka ostatnio,ale podniosłem mache niby dokręcona,ale nie do końca i raz stykała a raz nie.
Baterie w kluczyku wymienię, choć używałem go przez następne 2 dni i nic się nie działo, ale na razie wziąłem drugi kluczyk.
Klemy sprawdzane od razu jak wyglądają połączenia, wszystko sztywno i mocno się trzyma.
A jak sprawdzić ten przycisk pożarowy, tzn czy jest coś luźnego w nim, tak?
Wiem gdzie się znajduję ale nie zaglądałem tam, co trzeba zrobić by go dobrze ewentualnie sprawdzić?
Nie ma możliwości sprawdzenia, trzeba wcisnąć palcem i już. Próby rozebrania kończą się w 80% wymianą.
Działa w momencie wstrząsu i wtedy odcina dopływ paliwa. Resetuje się go poprzez wciśniecie.
To co za ciężki tyłek mam? waże 95kg, co wsiadając do auta mogłem go uruchomić? a jak sprawdziłem pod maską kable i wsiadając spowrotem do auta to go podownie wcisnąłem? chyba raczej nie możliwe było by to, bo za każdym razem wsiadam jak wsiadam ;)
A czy przy wciśniętym przycisku pożarowym całkowicie odcina prąd? centralny z kluczyka nie działał, wyświetlacz ciemny, ale dalej to nie wiem bo gula w gardle, że nie myślałem racjonalnie, oczywiście przez chwilę do czasu jak odpaliłem :) mam nadzieję, że to się nie powtórzy!!!
Tak, odcina cały prąd, jest pod fotelem koło szyny.
Kolego @marcinq24 - wydaje mi się, iż wszyscy chcą Ci pomóc i choćby śmieszna sugestia to należy spokojnie sprawdzić,
- czy czasem nie miałeś kłopotów z cofniętym licznikiem. Podpowiedz mojego mechanika - nie umiejętne grzebanie w komputerze może powodować błędy w oprogramowaniu tegoż komputera, należało by go przeprogramować (ponowne wgranie oryginalnego softu).
Wyłącznik "pożarowy" - dwie wersje 1. dwu-przewodowa tylko pompa paliwa. 2. trzy-przewodowa - paliwo,komputer.