-
Naprawę czujników parkowania zaczyna się od podłączenia komputera i odczytania kodów błędów wraz z opisami. Ja miałem 2 razy uszkodzony czujnik i raz zalaną wiązkę pod zderzakiem tylnym. Wiązka jest w takim miejscu, że leci na nią woda spod kół. Dostęp od spodu.
-
U mnie 2 padnięte czujniki (lewy przód). Mechanik ściągnął zderzak, zamienił czujniki miejscami i teraz wywala prawą stronę także są do wymiany :/. Gdzie szukać czujników w dobrej cenie ? :) allegro?
-
Ja kupiłem 2 sztuki na allegro. Za kilkadziesiąt złotych można dokupić lakier w sprayu dobrany do twojego i własnoręcznie pomalować pod kolor.
Widzę też, że na allegro pojawiły się jakieś zamienniki – nowe elementy, a nie używane z demontażu. Jak ja kupowałem to jeszcze tego nie było.
-
Znalazłem właśnie na allegro dwie sztuki czujników w moim kolorze za 200zł./ komplet więc takie pewnie kupię :). Zawsze będę miał mniej zabawy z malowaniem :).
Czy jest jakakolwiek różnica czujniki przód/ tył? Wydaje mi się, że nie, ale gość który mi sprzedaje powiedział, że się nie orientuje, a ma dwa czarny metallic tył do brery. Mogą takie być na przód do 159? :)
-
czy ktoś kupował zamienniki czujników i może się wypowiedzieć czy wszystko z nimi okejo?
Cena naprawdę atrakcyjna http://allegro.pl/czujnik-pdc-parkow...615970324.html
-
Panowie prośba o informacje. Wiem, że pytanie już padało wiele razy, ale w tej chwili nie mogę odszukać: gdzie w poliftowym SW z BOSE znajduje się centralka czujników parkowania? Bo każdym większym deszczu mam błąd czujników parkowania i przez kilkadziesiąt kilometrów się świeci na desce po czym przy następnym parkowaniu jest OK. Podobne sytuacje są w zimie (myślę, że przez wilgoć...).
-
Centralka jeśli się nie mylę jest w bagażniku gdzieś za jednym z boczków. Miałem podobnie i u mnie problem był taki że w tylnym zderzaku jest kostka połączeniowa od czujników i przy niej miąłem ułamany(tak nie całkiem) jeden przewód. I właśnie po myjni itp. wywalało błąd. Możesz też przyjrzeć się samej kostce ona też może mieć zaśniedziałe styki.
-
Potwierdzam zaraz pod zderzakiem masz kostkę wymieniaj naprawiaj i po temacie
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka